Пандемията от коронавирус промени традиционната програма за Празника на виното

...
Пандемията от коронавирус промени традиционната програма за Празника на виното
Коментари Харесай

Обявяват майстора на най-доброто домашно вино в Асеновград

Пандемията от ковид промени обичайна стратегия за Празника на виното в града. Част от ритуалите няма да се проведат, за недопускане разпространяването на болестта. Най-добрите ще бъдат наградени през днешния ден, на Трифоновден (1-ви февруари), когато честват лозарите и винарите. Церемонията по награждаването ще се състои от 10:30 ч. пред паметника на Чорбаджака, намиращ се на улица " 6-ти януари " в Асеновград.
На финала останаха няколко майстори: Атанас Атанасов от Хасково; Вили Стоянова от Асеновград; Костадин Павлов от Куклен; Петко Прокопиев от Пловдив; Румяна Буцева от Асеновград; Илия Стаменов от село Крумово; Борислав Ангелов от Асеновград; Николай Георгиев от село Крумово; Найден Найдев от Асеновград; Йордан Георгиев от Асеновград; Мария Новакова от село Новаково; Стамен Стоянов от Асеновград; Нели Петкова от Пловдив; Георги Запраянов от Асеновград.
 Над 900 лв. раздават в състезанието за Най-добро домашно вино в Асеновград Над 900 лв. раздават в състезанието за " Най-добро домашно вино " в Асеновград
Награден фонд в общ размер над 900 лв. и две 50-литрови бурета ще получат спечелилите в състезанието за „ Най-добро домашно вино, ре...
Общо 63 са подадените проби за състезанието " Най-добро домашно вино " в Асеновград. 16 от тях са от типичния за Асеновград мавруд, три са от типа каберне совиньон (едното е пелин), две са от рубин (едното е розе), две са от тамянка и по една проба има от совиньон блан, булгар и мерло. В надпреварата се е присъединил и един производител на бяло вино, направено от мавруд. Жените участници са шест на брой, а мъжете - 57. Винопроизводителите, състезаващи се за наградата " Най-добро домашно вино " тази година, са поданици освен на Асеновград, само че и на Пловдив, Куклен, Хасково, и селата Крумово, Тополово, Нови Извор, Избеглии, Новаково и Брани поле. Журито към този момент е готово с дегутацията и оценката и спечелилият ще бъде публично разгласен след към час.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР