Пандемията от коронавирус причини сериозно увеличение на безработицата по света,

...
Пандемията от коронавирус причини сериозно увеличение на безработицата по света,
Коментари Харесай

Коронавирусът остави без работа всеки шести на под 29-годишна възраст

Пандемията от ковид аргументи съществено нарастване на безработицата по света, само че изключително наранени са младите служащи, придружавайки повече от един на шестима на под 29-годишна възраст да спре работа. Това предизвестие насочи Международната организация на труда, представена от Агенция Франс Прес.

В ново изследване на организацията се предизвестява, че рецесията с новия ковид несъразмерно е засегнала младежите и може да окаже въздействие върху опциите им за работа и разновидностите за кариера за десетилетия напред.

" Не мисля, че е пресилено да се приказва за заплахата от блокирано потомство. Докато се възвръщаме от пандемията, доста младежи просто ще бъдат изоставени. Големи цифри ", сподели генералният шеф на организацията Гай Райдър и предизвести, че " заплахата е...че този първичен потрес за младежите може да остане за десетилетие или по-продължително ".

Дори преди рецесията младежката безработица по света за 2019 година е 13,6% - надалеч по-висока от всички други групи. 267 милиона младежи или са без работа, или без обучение, или без образование.

Като цяло организацията чака рецесията с ковид да заличи 10,7% от работните часове световно по време на втората четвърт на 2020 година спрямо последните три месеца на 2019 година Това е еднакво на 305 милиона работни места.

Но до момента в който всички възрастови групи страдат, организацията на Организация на обединените нации акцентира, че последните данни от редица страни демонстрират " голямо нарастване " на младежката безработица от февруари, като младите дами са изключително наранени.

Например в Канада безработицата се усили с 6% от февруари до април, само че засегна 14,3% от младите мъже (увеличение до 27,1%) и 20,4% от младите дами (увеличение до 28,4%). Подобни трендове са регистрирани в Съединени американски щати и други страни.

Организацията разяснява, че няма задоволително данни, с цел да откри общата младежка безработица от началото на рецесията. Но изследване с респонденти на под 29-годишна възраст демонстрира, че 17% от интервюираните са останали без работа. Тези, които са траяли да работят, работните им часове са понижени с 23%.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР