Пандемията от коронавирус превърна респираторите в едни от най-важните устройства

...
Пандемията от коронавирус превърна респираторите в едни от най-важните устройства
Коментари Харесай

Маска за гмуркане? Не, кислороден апарат!

Пандемията от ковид трансформира респираторите в едни от най-важните устройства в света. Кислородните апарати са все по-необходими в лечебните заведения, които лекуват най-тежките случаи на Covid-19 и безусловно избавят животи. Поради възходящия брой на сериозно болните, дихателните апарати са извънредно незадоволителни, като в момента се търсят 10 пъти повече от наличните в лечебните заведения по света.
За да се оправят с тази обстановка, някои лечебни заведения са принудени да прибегнат до ексцентрични решения. Така болничното заведение " Еразъм " в белгийската столица Брюксел съумява да трансформира елементарна маска за гмуркане в кислороден уред за пациенти, страдащи от COVID-19.
" Вече направихме нужните проби и знаем по какъв начин работи, а производството стартира в понеделник. Когато получим тези маски и дойдат пациенти, които се нуждаят от такива, ще можем да им ги предоставим ", изяснява пред AFP Фредерик Боние, дихателен физиотерапевт в болничното заведение " Еразъм ".
Макар че покрива цялото лице, маската се поставя и смъква доста елементарно. Тя е надалеч по-удобна от болничните маски, които се впиват в носа и устата, наранявайки кожата. Друго нейно преимущество е, че се слага на пациента, без да е належащо да бъде интубиран.
" Te (маските) би трябвало да се употребяват за пациенти с тежки респираторни проблеми. Целта е да се избегне интубирането на трахеята на пациента и да се сложи на респиратор ", изяснява Боние, който е и академични учител.
Как тъкмо маските се трансформират в кислородни апарати и какви благоприятни условия отваря това, четете тук.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР