Пандемията от коронавирус измести Брекзита от новинарския поток, а това

...
Пандемията от коронавирус измести Брекзита от новинарския поток, а това
Коментари Харесай

Паундът може да се превърне в големия печеливш от проблемите с вируса в Европа

Пандемията от ковид измести Брекзита от новинарския поток, а това може да се окаже божи подарък за търговците на английския паунд, написа Блумбърг.

Британската валута ще доближи до 80 пенса за едно евро – равнище, което не е било записано от 2016 година, когато Обединеното кралство гласоподава да напусне Европейския съюз, счита Standard Bank.

Заради пандемията, крайният период за реализиране на комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Англия може да бъде отсрочен, намалявайки риска за паунда, а също по този начин може да бъде реализирана и договорка, която да съдържа по-добри условия за Обединеното кралство, считат от банката.

Същевременно с това рецесията хвърля светлина върху компликациите, които изпитва Европейски Съюз, когато би трябвало да се изправи против проблем, засягащ обособените страни по-различен метод. Предприетите от Съюза ограничения не са задоволителни, с цел да смята, че еврото е в добра позиция, считат от френската банка  Societe Generale.

„ Стигмата, обвързвана с Европейски Съюз и по особено с Еврозоната, ще придобие още по-големи измерени поради рецесията с ковид “, kazva Стивън Бароу, валутен шеф на Standard Bank.

„ От дълго време чакаме връщане на курса от 0,80 паунда за евро (скок на английската валута с 10%), само че в този момент започваме да мислим,че тази прогноза може да се окаже консервативна “, прибавя той.

Това би била внезапна смяна за английската валута, която претърпя тежки разпродажби след решението на страната да напусне Европейски Съюз и след карантинните ограничения в Лондон. Миналият месец паундът доближи най-ниското си равнище по отношение на $ от 35 година През последните седмици английската валута регистрира леко възобновяване, само че остава на ниво от към 87 пенса за евро.

Перспективите пред еврото също се утежниха на фона на сложните договаряния за избавителен проект за европейските стопански системи, наранени най-силно от вируса. Докато страни като Италия и Испания желаят Еврозоната да емитира общи облигации, Холандия и Германия избират поддръжката да пристигна от Европейската централна банка.

„ На икономическата избавителна лодка няма задоволително място “, разяснява Кит Юк от Societe Generale визирайки пакета от ограничения на стойност 540 милиарда евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР