Пандемията от Covid-19 в Албания е довела до намалено търсене

...
Пандемията от Covid-19 в Албания е довела до намалено търсене
Коментари Харесай

Пандемията свила продажбите на червила в Албания

Пандемията от Covid-19 в Албания е довела до понижено търсене на червила, оповестява осведомителният уебсайт Екзит, представен от Българска телеграфна агенция в понеделник.

Продажбите на червила са намалели с 20 % през 2020 година спрямо 2019 година заради липса на събития и наложителното носене на маски. Увеличило се е обаче търсенето на артикули за грижа за кожата, сапун и артикули за коса. Интересът към спиралите за очи и други гримове се е върнал на естественото си ниво след първия локдаун в Албания, а продажбата на парфюми е била константна през цялата година, макар рестриктивните мерки, показва Екзит.

Продажбата на бижута е скочила с пет % през 2020 година, евентуално заради обстоятелството, че не бе допустимо харчене на пари за пътувания, отбелязва уеб сайтът.

Въпреки пандемията вносът на храни, препарати за разчистване, мебели и бижута е повишен спрямо 2019 година. Същевременно се записва спад във вноса на кафе, цигари, алкохол и часовници.

Най-продаваните артикули през годината са били пастата, здравословните семена, брашното и петролът. Изглежда, че потреблението на алкохол е намаляла поради възбраната на сватби и други празненства, както и поради затварянето на питейни заведения и клубове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР