Пандемията от COVID-19 промени живота на всички нас. Докато ние,

...
Пандемията от COVID-19 промени живота на всички нас. Докато ние,
Коментари Харесай

Безплатна книжка обяснява на децата за коронавируса

Пандемията от COVID-19 промени живота на всички нас. Докато ние, възрастните, търсим метод да живеем съгласно рестриктивните мерки, не би трябвало да забравяме, че децата също имат право да знаят за заплахите от ковид, само че без да им сътворяваме боязън и стрес. На най-малките от време на време им е мъчно да схванат за какво не могат да вървят на учебно заведение, в детската градина или да се срещат с другари и да карат колело в парка.
За да помогне в тази обстановка, Издателска група „ Просвета “ разгласява на своя уебсайт книжката „ История за ковид “, която е безвъзмездна и налична за всички. Можете да я изтеглите ТУК.
Това е простичка история за комплицирана обстановка. Тя е предопределена за деца над 2-годишна възраст и цели да поддържа родителите, които би трябвало умерено и ребром, с верните думи и страсти да обяснят на най-малките какво е това „ страшилище “, поради което не могат да излязат на открито и да вършат нормалните за тях неща.
Автор на „ История за ковид “ е Франческа Дал’Ара – италианскa психоложка и терапевтка в болничното заведение „ Поликлинико ди Милано “. Идеята за основаването на книгата е на Мария Антонела Костантино, завеждащ звеното по детска и юношеска невропсихиатрия в същото здравно заведение.
Илюстрациите са дело на Джада Негри, преподавателка в Европейския институт по дизайн в Милано, Италия.
Книгата е предоставена на „ Просвета “ от италианското издателство „ Ериксон “.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 15 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР