Пандемията от COVID-19, която връхлетя света преди три години, нанесе

...
Пандемията от COVID-19, която връхлетя света преди три години, нанесе
Коментари Харесай

Резервация през Booking или агенция? Нагласите на туристите се променят

Пандемията от COVID-19, която връхлетя света преди три години, нанесе тежък удар както на здравето на хората в международен мащаб, по този начин и на стопанската система. Един от най-засегнатите браншове – туристическият – понесе доста загуби, само че повече от година откакто всички ограничавания, свързани с пандемията към този момент са анулирани, туроператорите регистрират засилен интерес към техните услуги.

Хората видяха, че са доста по-защитени, когато платят през туристическа организация, а не резервират непосредствено “, сподели пред Economic.bg Даниела Стоева, притежател на туристическата организация „ Тандем Травел “ и част от Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници (АБТТА).

Тя споделя, че хората не престават да търсят организации за своите пътувания и „ множеството от тях схванаха, че това е по-сигурният метод да защитят парите си “. Причината е, че при положение на изключителна обстановка, каквато беше Коронавирус, туроператорът е длъжен да върне парите на туристите, до момента в който при независимо проведените екскурзии няма гаранция за изразходваните средства.

Всъщност, наклонността в международен мащаб е за усъвършенстване на имиджа на туристическите организации. На територията на Обединеното кралство те регистрират рекордни резервации след пандемията, споделят от туристическата организация Trailfinders пред Euronews, която вместо да забави темпа си на разгръщане, открива още офиси.

Имахме рекордна година през 2019-а и сега я бием “, споделят от компанията. „ Върнахме се към доста по-високо търсене от времето преди пандемията. “

След години на блокиране и анулирани проекти, хората имат предпочитание да пътуват още веднъж. Но комплицираните ограничавания поради COVID-19, хаосът на летищата, породен от дефицит на личен състав и стачки, и общата неустановеност сринаха доверието на потребителите.

Въпреки че туристическите сътрудници пострадаха дружно с останалата част от туристическата промишленост по време на пандемията, безредните последствия работиха в тяхна изгода.

„ Мисля, че репутацията ни се усъвършенства след пандемията и затова бизнесът е безусловно полудял сега „ не му се вижда краят “, прибавят от компанията.

Резервацията посредством туристическа организация носи сигурност. Въпреки че в България към момента сме надалеч от въвеждането на Гаранционен фонд, има застраховка на туроператора “, изяснява Стоева.
Какво се случва при огромните
Друга интернационална туристическа организация, която се разраства с цялостна мощ, е TUI. Германската туристическа компания е напът да отвори 21 нови клона в Обединеното кралство през 2023 година

За разлика от Trailfinders и TUI, Flight Center фрапантно понижи броя на офисите си. Преди пандемията компанията планираше да понижи мрежата си с 50 до 60 %. Само 20 % от обектите обаче са отворили още веднъж.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР