Пандемията от COVID-19 е довела до загуба на добавена стойност

...
Пандемията от COVID-19 е довела до загуба на добавена стойност
Коментари Харесай

Пандемията е оставила дупка от 350 млрд. долара в германската икономика

Пандемията от COVID-19 е довела до загуба на добавена стойност в брутния вътрешен артикул на Германия в размер 350 милиарда евро, сочат данни на Института за немска стопанска система (IW) в Кьолн, представени от Евроактив.

Според разбора на института, по-голямата част от икономическите загуби от началото на здравната рецесия се дължат на свиването на потребителските разноски, защото ограничаващите ограничения против разпространяването на ковид принудиха хората да прекарват повече време у дома и да загърбят  ходенето по заведения за хранене и на културни мероприятия.

Пандемията оказала влияние и върху вложенията, като откривателите пресмятат, че в случай че вирусът не съществуваше фирмите щяха да са вложили спомагателни 60 милиарда евро през последните две години.

„ Възстановяването ще отнеме години “, се показва в отчета на IW, като се прибавя, че даже 2022 година да се окаже добра за икономическия напредък, пандемията ще остави „ забележителна празнота “ в немското икономическо показване.

Освен свитото ползване и вложенията, проблемите с световните вериги на доставките оказаха доста въздействие върху стопанската система, защото спомагателният граничен надзор попречва вноса и износа.

В петък държавното управление доста намали прогнозата си за напредък за 2022 година Правителството се надяваше на мощно икономическо възобновяване през тази година, само че министърът на стопанската система Робърт Хабек съобщи, че чака Брутният вътрешен продукт на страната да нарасне единствено с 3,6%. Предишната прогноза бе за растеж от 4%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР