Пандемията от COVID-19 е довела до скок на сексуалното насилие

...
Пандемията от COVID-19 е довела до скок на сексуалното насилие
Коментари Харесай

ООН със зловещо разкритие за COVID-19

Пандемията от COVID-19 е довела до скок на половото принуждение в световен проект. Това установи генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

"Това се повтаря във всички общности и общества, като продължава циклите на принуждение и заплашва интернационалния мир и сигурност ", сподели той.

Повечето жертви са дами и девойки.

Мерките за блокиране на популацията са лимитирали опциите за подаване на сигнали, като те в допълнение са засилили съществуващите структурни, институционални и социално-културни бариери за съобщаване на закононарушенията.

Пандемията COVID-19 се разраства в райони на света, към този момент потърпевши и от войни.

"В този Международен ден за унищожаване на половото принуждение в спор, ние сме солидарни с оживелите ", продължи той.

Шефът на Организация на обединените нации прикани да работим за това предотвратим и прекратим тези престъпления; поставете оживелите в центъра на нашия отговор; да подведе под отговорност извършителите; и разширете поддръжката за всички наранени ".

Специалният представител за половото принуждение в региони с спорове Прамила Патен сподели на срещата, че актуалната рецесия е тест за нашата увереност.

"Не би трябвало да му разрешаваме да обърне облагите, реализирани през последните десетилетия за битка с дискриминирането, учредена на пола, като съществена причина за насилието, учредено на пола, във време на война и мир ", сподели тя.

Специалният представител за деца и въоръжени спорове Вирджиния Гамба означи, че въпреки COVID-19 да въздейства върху потенциала за наблюдаване, докладване и инспекция на службата, екипите на място правят оценка обстановката и създават ограничения за намаляване.

"Важно е да не забравяме децата, наранени от въоръжен спор, когато реагираме на пандемията ", акцентира пратеникът на Организация на обединените нации, поддържайки, че "защитата, освобождението и реинтеграцията " на децата "остава по-важна от всеки път ".

Повече от 8 млн. са случаите на ковид в света, а към 460 000 са умрелите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР