Пандемията от Covid-19 доведе до един необичаен тенис сезон, при

...
Пандемията от Covid-19 доведе до един необичаен тенис сезон, при
Коментари Харесай

Ясни са трима тенисисти на финалния Мастърс в Лондон

Пандемията от Covid-19 докара до един необикновен тенис сезон, при който към този момент знаем трима от класиралите се за финалите на ATP в Лондон. Това са Новак Джокович, Рафаел Надал и Доминик Тийм – първите трима в международната класация към този миг, оповестиха от асоциацията.

Съобщението им идва в подтекста на заменената стратегия до края на годината. Финалите в английската столица ще стартират на 15 ноември. Това ще е и последно издание на шампионата в британската столица. През идната година финалния Мастърс ще се организира в Торино.

Тримата състезатели със сигруност ще завършат сезона в топ 8 на ранглистата, която, заради въздействието на пандемията, включва резултатите на тенисистите от март 2019, напомнят от асоциацията. Обичайно за ранглистата се употребяват извоюваните точки от последните 18 шампионата, изиграни през последните 52 седмици. Сега обаче ще се включват последните 22 месеца (от март 2019 до декември 2020). Причината за това е, че класирането бе замразено на 16 март, дни откакто шампионатите бяха анулирани заради пандемията от ковид.

Световният №1 Новак Джокович е в серия от 18-0 през 2020 година Сърбинът победи на ATP Cup със своята Сърбия, след това завоюва Australian Open, а стигна до трофея и в Дубай. Световният №1 се е класирал 13 пъти за финалите на ATP и е печелил купата в пет случая – през 2008, 2012, 2013, 2014 и 2015.

Надал в никакъв случай не е печелил финалите. Той игра в решаващите мачове през 2010 и 2013. Тази година се класира за 16-и пореден сезон. Световният №2 е с актив 13-3 през тази година, а най-хубавото му достижение бе в Акапулко, където в профил Григор Димитров и Тейлър Фриц по пътя към трофея.

Доминик Тийм ще направи петото си следващо присъединяване във финалите. Австриецът реализира най-хубавото си показване предходната акция, когато игра в борбата за купата, само че загуби от Стефанос Циципас в съдбоносен тайбрек в третата част. Този сезон международният №3 завоюва 9 от своите 13 срещи, като игра край на Australian Open. Там водеше с 2-1 сета против Джокович, само че в последна сметка позволи поврат.

In line with existing UK Government guidance, the ATP currently plans to hold the 2020 Nitto ATP Finals behind closed doors due to the ongoing #COVID19 pandemic.
— ATP Tour (@atptour) August 14, 2020

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР