Пандемията от COVID-19 беляза живота ни през последната година и

...
Пандемията от COVID-19 беляза живота ни през последната година и
Коментари Харесай

Важно за пенсионерите: Вижте колко пари донесе COVID бонусът...

Пандемията от COVID-19 беляза живота ни през последната година и половина, а най-уязвими от всички бяха пенсионерите. Затова и страната реши да ги подкрепи финансово в тези сложни времена. Размерът на коронавирус бонуса не беше огромен, само че за година той вкара в джоба на пенсионерите по 810 лева и нараснала прихода на всички 185 618 възрастни от област Пловдив.

От януари до септември всеки възрастен излязъл в заслужена отмора получи в допълнение по 50 лева месечно, а за последните три месеца на годината – сумата е 120 лева Най-осезаемо помощта се усети при тези, които взимат минимална пенсия – 300 лева, тъй като техният годишен приход се е вдигнал с ¼. Такъв размер пари за старини получава всеки четвърти пловдивчанин или над 41 000 души.

„ Хубаво е, че усилиха
бонуса на 120 лева, тъй като в студените дни разноските са по-високи поради потребления ток. Аз отоплявам единствено една стая, тъй че с тях ще мога да си покрия сметките за отопление “, споделя 76-годишната Йорданка, която е с инвалидна пенсия.

В същото време коронавирус
бонуса на годишна база съвсем не се е усетил при пенсионираните пожарникари, служители на реда и военни, чийто междинен размер на месечната пенсия за региона е 780.32 лева

Общо за пенсии в региона идват над 213 млн. лева.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР