Пандемията определено промени правилата на играта и всичко стана дигитално.

...
Пандемията определено промени правилата на играта и всичко стана дигитално.
Коментари Харесай

Любомир Атанасов: Бизнесът трябва да се адаптира към новото нормално

Пандемията несъмнено промени разпоредбите на играта и всичко стана цифрово. Работещите всеобщо започнаха работа от у дома, учениците минаха на отдалечена форма на образования, а бизнес събитията получиха онлайн формат.
Какво ще е бъдещето на бизнеса и всеобщите събития в идващите години и има ли късмет да се върнем към " остарялото обикновено " или с времето просто ще свикнем с измененията? Това са част от въпросите, чиито отговор търсим в диалог с Любомир Атанасов - специалист по цифрови технологии и уредник на едни от най-мащабните събития, свързани с нововъведения и технологии, под шапката “Digital 4 ”.
Историята на тези събития стартира преди близо 5 години, през 2016 година, с местна конференция в Пловдив. Тази година тя към този момент се разраства със 6 събития в областта на цифровите технологии в най-големите градове – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Стара Загора.
„ Много ми се желае да се върнем съм остарелия си метод на живот, само че на база на растежа и развиването на пандемията това не се обрисува да е скоро. Трябва да бъдем по-адаптирани и да търсим нови способи, с цел да се впишем в настоящата среда “, това показа специалистът Любомир Атанасов в.

" Много бизнеси бяха наранени от настоящото състояние на Ковид обстановката и дори затвориха порти. Нашият събитиен отрасъл доста пострада, хотели, заведения за хранене също бяха директно наранени. Това ще донесе последици при всички положения.
От друга страна доста бизнеси съумяха да се развият в цифровата среда и изнесоха бизнесите в домовете си, по този начин нар. „ home office “, като започнаха да вършат онлайн срещи. Това сътвори нови благоприятни условия - срещите стават по-бързо и елементарно, тъй като всичко е на един клик разстояние; икономисва се времето от пътешестване до работното място, както и наем на офис пространства ", безапелационен е Любо.

" Това оказа помощ, само че не мисля че е решение в дълготраен проект, тъй като хората сме обществени животни и желаеме, не желаеме, ние имаме потребността да споделяме един с различен физически. Това стартира да се натрупва и рефлектира у дома, в връзките със фамилията - получава се напрежение сред децата, които са на онлайн образование и родителите, които би трябвало да ги управляват и по едно и също време с това да работят пред компютъра. Това няма по какъв начин да не докара последици след себе си и е главният минус в създалата се обстановка с пандемията ", добавя той.
Любомир Атанасов споделя за сполучливия модел за съчетание на онлайн и присъствени събития в региона на нововъведенията, бизнеса и цифровите технологии, както и за международните цифрови седмици, отдадени на другите континенти. Подробностите, вижте във видеото.
Интервю на Габриела Андреева

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР