Пандемията няма да приключи след месец - два, ще продължи

...
Пандемията няма да приключи след месец - два, ще продължи
Коментари Харесай

Д-р Дечо Дечев: Пандемията няма да приключи след месец - два, ще продължи години

Пандемията няма да завърши след месец - два, ще продължи години, системата ни би трябвало да бъде готова за този напън. Това съобщи пред доктор Дечо Дечев.

" Декември, януари и февруари системата трябваше да се приготви, нямаше консумативи и инсталация, пътят на пациента не беше явен. Нямаше по какъв начин тогава да бъдат избегнати по-строги ограничаващи ограничения. Насаждаше се даже под паника боязън, политиците са прави в дейностите си, само че медиците не биваше да вземат участие в насаждането на този боязън ", добави доктор Дечо Дечев.

Той бе безапелационен, че психическото положение е проблем за цялата на нация сега. Д-р Дечо Дечев разяснява, че съгласно него коронавирусната зараза има неестествен генезис.

" Природата не може да го сътвори. 3 ноември се реализира задачата в една страна. България има един от най-хубавите шансове да се оправи с пандемията - има задоволителен брой кревати за интензивно лекуване, имаме базата, на 100 хиляди души имаме 400-420 лекаря, само Гърция има повече, това че медиците са разпределени неравномерно е различен проблем ", сподели доктор Дечо Дечев.

Той напомни, че огромна част от страните няма къде да си лекуват болните.

" Трябва да се разиска дали да не се отделят няколко лечебни заведения единствено за Коронавирус пациенти. В света всички са единомислещи, че най-важното е да се създадат ваксини. България е сключила контракт единствено с 2 компании " Астра Зенека " и " Санофи ", само че втората не създаде ваксина. Хората не вървят в болница, наплашени са ", сподели още доктор Дечо Дечев.

Той разяснява и случая със починалото момче поради оголения кабел пред болница " Свети Иван Рилски " в столицата.

" Още през 2018 година информирахме, че павилионите са противозаконни ", безапелационен бе доктор Дечо Дечев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР