Пандемията намали инцидентитеЗа три месеца пострадалите, докато се трудят, са

...
Пандемията намали инцидентитеЗа три месеца пострадалите, докато се трудят, са
Коментари Харесай

Мрем по-малко на работното място

Пандемията понижи случаите
За три месеца потърпевшите, до момента в който се трудят, са със 100 по-малко по отношение на 2019 година

Най-много са произшествията в търговията

По-малко са трудовите злополуки, довели до гибел на работното място, демонстрират данни на Националния застрахователен институт. За първите три месеца на тази година единствено 8 души са умряли след случай на работното място. За съпоставяне от януари до март 2020 година са умряли 14 души, а за същия интервал на 2019 година - 15 души.

Работата от у дома поради пандемията е довела и до понижаване на общия брой на трудовите злополуки. За първите три месеца на тази година, когато у нас бяха въведени съществени ограничавания, са регистрирани 556 трудови злополуки. По време на работа са зародили 447 от тях, а 109 станали при отиване или връщане от работа.

За същия интервал на предходната година случаите на работното място са били 586 или с 30 повече. Хората, потърпевши при тях, обаче са изгубили близо 22 100 дни, до момента в който не са работили. Спрямо 2019 година трудовите злополуки са със 100 по-малко. За първите три месеца тогава те са били 652.

Повече трудови злополуки се случват на мъжете, което е предстоящо, защото работят в по-рискови браншове като строителство и произвеждане да вземем за пример. От всички трудови злополуки 202 са се случили на дами. Общо 16 531 дни потърпевшите не са могли да работят. През тази година 15 от оповестените злополуки не са приети за трудови, а 59 още се проверяват.

Интересното е, че най-вече са потърпевшите измежду хората, работещи в търговията на едро и дребно и държавното ръководство - надлежно 64 и 39 индивида за три месеца. Сериозна е и броя на заетите в хуманното опазване на здравето - 29, и образованието - 21 индивида.

Очаквано най-вече от злополуките са се случили в София - 187 от всички, защото тук работят и най-вече хора. Следват Пловдив - с 67 злополуки, и Варна - 35.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР