Пандемията наложи много хора да работят от дома, а дори

...
Пандемията наложи много хора да работят от дома, а дори
Коментари Харесай

Митове за работата от вкъщи

Пандемията наложи доста хора да работят от вкъщи, а даже и след разхлабването на ограниченията някои взеха решение да продължат по същия метод.

Истината е, че постоянно на тях се гледа като на по-малко продуктивни чиновници.

Някои проучвания обаче развенчаха тези легенди за отдалечената работа.

Мит 1: Работата в офиса е по-добра, тъй като предизвиква инцидентни диалози, които генерират съдействие и хрумвания

Много висши чиновници споделят, че се нуждаят от хората си в офиса, тъй като там се случват инцидентни срещи и диалози сред сътрудници, които провокират повече креативност и нововъведения.

Но тази визия за офиса като място, което улеснява взаимоотношенията лице в лице, не всеки път е вярна и зависи от вида офис – с или без отворена идея. Освен това доста хора в отворени офиси издигат "стена " и техните сътрудници я почитат. Ако някой работи интензивно, другите не го прекъсват. Това, от своя страна, ускорява електронното взаимоотношение сред сътрудници, а не живото, сочи проучване.

Въпреки че дизайнът на отворения офис има за цел да насърчи да взаимодействаме лице в лице, той може да бъде и причина да не го вършим, пишат създателите на проучването. В края на краищата, за какво да отидете при сътрудник, когато можете просто да му изпратите бърз имейл или известие?

Освен това 68% от хората споделят, че са по-организирани, когато имат опция да работят от у дома, спрямо работа в офиса.



Мит: Работещите от у дома са по-малко отдадени на работата си

Това се дължи на обстоятелството, че тези чиновници пропущат вътрешните културни мероприятия, които могат да оказват помощ за затвърждаване на лоялността към работодателя и вследствие на това са по-малко отдадени на работата си.

Проучванията демонстрират, че работата от разстояние може фактически да усили ангажираността на служителя. Според проучването, в случай че ръководителят на екипа успее да сътвори сплотена среда, няма значение дали човек работи в офиса или от разстояние.

Мит: Хората, които работят от у дома, няма да работят толкоз интензивно, колкото чиновниците в офиса

Изследвания откриват, че продуктивността не страда, когато чиновниците са вкъщи. Проучване демонстрира, че по време на пандемията работодатели са коментирали, че продуктивността на чиновниците, в действителност, е същата (67%) или по-висока (27%), в сравнение с преди пандемията, макар че доста от чиновниците на тези компании са работили отдалечено.

Разбира се, неща, като грижата за членовете на фамилията и муден домакински интернет, могат да попречат на способността на всеки да си свърши работата. Но в случай че служителят не е подложен пред сходни провокации, е не по-малко работлив и потребен, в сравнение с тези, които са в офиса.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР