Пандемията на коронавируса може да тласне още половин милиард души

...
Пандемията на коронавируса може да тласне още половин милиард души
Коментари Харесай

Оксфам: Пандемията тласка половин милиард души към бедност

Пандемията на ковид може да тласне още половин милиард души към беднотия, предизвести благотворителната организация Оксфам, която настоя международните водачи да овладеят икономическите проблеми и да анулират 1 трилион $ заплащания на дълга на разрастващите се страни през 2020 година

" За съвсем три милиарда души, живеещи в беднотия и без задоволително чиста вода, работни места и достъп до съществени здравни грижи, както и за милиони други, които към този момент са изправени пред години на недохранване, заболявания и спорове, коронавирусът ще бъде палач ", съобщи Пол О`Брайън, зам. президент за политика и покровителство в Оксфам Америка.

До 600 милиона души рискуват да изпаднат в беднотия, защото огромните стопански системи взеха крайни ограничения, с цел да спрат разпространяването на COVID-19, съгласно новия отчет " Достойнство, а не лишаване ". Пандемията може забави напредъка с цели три десетилетия на някои места в Африка и Близкия Изток.

Много хора по света живеят с по-малко от 2 $ на ден, напомни организацията.

Организации към този момент предизвестиха, че за Африка пандемията ще бъде изключително рискова поради бедността и заболяванията, които са нормални за континента. Около 20 млн. работни места там ще бъдат изгубени.

Организация на обединените нации предизвести, че единствено в Индия 400 млн. души ще пострадат тежко от рецесията.

Жените, които съставляват 70 % от здравните служащи и обезпечават 75 % от неплатените грижи, евентуално ще бъдат най-силно наранени финансово. Те са по-склонни да бъдат наети на неприятно платена работа, без компенсации или отпуск по болест.

Припомняме, че Организация на обединените нации предизвести, че в месеци на насилствена изолираност, те са по-застрашени и от домашно принуждение.

По последни данни, случаите в международен проект са към 1 500 000, а умрелите - 89 000 души.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР