Пандемията може да струва до $4,1 трлн., или 5% от

...
Пандемията може да струва до $4,1 трлн., или 5% от
Коментари Харесай

Пандемията може да струва до $4,1 трлн. на световната икономика

Пандемията може да коства до $4,1 трлн., или 5% от международната стопанска система, според от продължителността на разпространяването на вируса в Съединени американски щати, Европа и другите огромни стопански системи, споделят от Asian Development Bank, представени от Bloomberg.

Ако разпространяването на вируса бъде сложено под надзор, вредите ще бъдат до $2 трлн., или 2,3% от стопанската система на света. 36% от тях ще бъдат в разрастващата се Азия, в това число Китай.

" Никой не може да каже кок ще се популяризира Covid-19 и слагането на вируса под надзор може да продължи по-дълго от предстоящото ", споделя основният икономист Ясуюки Савада. " Възможността от финансова рецесия не може да бъде изключвана ".

На 6 март ADB съобщи, че епидемията може да коства на международната стопанска система $347 милиарда и понижи прогнозата за растежа с 0,4 прочие п. За последния месец епицентърът на болестта се реалокира от Китай към Европа и Съединени американски щати, като броят на инфектираните в международен мащаб надвиши 1 млн. души.

В последния си отчет ADB понижи прогнозата си за напредък на стопанската система на Азия през 2020 година до 2,2% от 5,5%, а тази за Китай бе понижена до 2,3% от 6%.

Банката чака още ускорение на инфлацията поради храните.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР