Пандемията ми е приоритет. Не сме говорили с премиера за

...
Пандемията ми е приоритет. Не сме говорили с премиера за
Коментари Харесай

Министър Ангелов: Винаги трябва да имаш план Б. Искам да отворим всичко, но с разум

Пандемията ми е приоритет. Не сме говорили с премиера за включването ми в последващо държавно управление. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ Възложил съм на специалистите да отговорят на редица въпроси, свързани с имунизацията на АстраЗенека. Хората ще знаят какво тъкмо да създадат преди да им се сложи втора доза от имунизацията против COVID-19 “, разяснява той.

„ Когато ръководиш една рецесия, би трябвало да имаш проект Б. Във всеки един миг би трябвало да имаш решение, което да овладее рецесията. До края на седмицата ще имаме решение, по отношение на имунизацията на АстраЗенека. Отговорът ще е стъпил единствено на научните данни и на специалистите “, увери здравният министър.

„ В здравната просвета няма брой на антителата, който да има отношение преди слагане на имунизацията. Лекарите сме поредни. Ние работим с доказателства. Решението е самостоятелно – на какъв брой години е индивидът, дали има болести, какъв е имунитетът му и така нататък Медицината с изключение на просвета е и изкуство “, изясни той.

Във връзка с отдалеченото образование, проф. Ангелов съобщи: „ Ние се оправяме по-добре по време на втората вълна, оправяме се и при третата. Имайте ни доверие. България е една от дребното страна, която изведе образованието в приоритет. Това, че скоро не сме имали умряли учители, е достижение “.

Министър Ангелов сподели, че недоверието на хората се дължи на по-малката осведоменост. В тази връзка той акцентира, че българите са най-информираните в Европейски Съюз. „ Аз желая да отворим всичко, само че ще го създадем с разсъдък. Тенденцията на понижаване на случаите е трайна. Пътят е верен. Намерихме златната среда “, безапелационен бе проф. Костадин Ангелов.

По думите му най-големият проблем е умората в медиците.

Във връзка с последния смъртен случай на родилка с К-19 в Сливен, проф. Ангелов заяви, че бебето на умрялата е добре. „ 1300 е плодът. Днес беше екстубирано бебето, устойчиво е.

По думите му, плодът е бил в 32-ата гестационна седмица. Лекарите са знаели, че майка му е с позитивна за новата коронавирусна зараза.

Той добави, че повече информация по случая ще бъде обявена след привършване на разпоредената от него инспекция.

„ И аз желая да отворим всичко, само че ще го създадем с разсъдък. Продължаваме да следим всичко. Тенденцията на понижаване е трайна ", сподели още здравният министър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР