Пандемията и овладяването ѝ бяха акцент в речта на председателя

...
Пандемията и овладяването ѝ бяха акцент в речта на председателя
Коментари Харесай

Какви са предизвикателствата и неотложните задачи пред ЕС за следващата година?

Пандемията и преодоляването ѝ бяха акцент в речта на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Посланието ѝ - Европейският съюз се оправя доста добре, само че мотив за терзания са тревожни разлики в каузи на имунизираните.

" Европа е подготвена. Осигурили сме още 1,8 милиарда дози. Това е задоволително за нас и прилежащите страни при положение, че е належащо да се слагат спомагателни дози. Нека създадем всичко по силите ни, с цел да подсигуряваме, че тази обстановка няма да се трансформира в пандемия на неимунизираните ", сподели Фон дер Лайен.

Тя приказва за проблемите с върховенството на закона, без да загатва обособени страни, само че даде обещание Еврокомиисята да дава съответни рекомендации в бъдеще.

“От 2022 година нашите отчети по отношение на върховенството на закона ще включват в допълнение и съответни рекомендации към страните членки. Въпреки това, в някои страните членки са налице тревожни феномени. И тук желая да подчертая нещо — постоянно започваме с разговор. Диалогът обаче не е самоцел, а би трябвало да води до резултат ", акцентира ръководителят на Европейска комисия.

Фон дер Лайен заяви, че 2022 година ще бъде отдадена на младежите в Европейски Съюз. В залата в Страсбург тя пристигна с младата параолимпийка от Италия Беатриче Вио - притежател на златен орден от последните параолимпийски игри.

“Нейната история е тази на човек, който е надмогнал всички трудности. На триумф, дължащ се на гений, непримиримост и непрекъсващ оптимизъм. Тя е олицетворение на своето потомство: водач и покровител на идеите, в които има вяра. И тя е съумяла да реализира всичко това, като остава вярна на своето разбиране — в случай че наподобява невероятно — то тогава може да бъде направено. Se sembra impossibile, allora si può fare - това е духът на създателите на Европа и това е духът на идващото потомство на Европа. Затова дано почерпим ентусиазъм от Бебе и от всички младежи, които трансформират разбирането ни за " вероятното ", разяснява Урсула фон дер Лайен.

По традиция в пленарната зала участваха всички еврокомисари. И отново по традиция, двете скандинавки по едно и също време плетяха и си водеха мемоари, до момента в който слушат речта на ръководителя на Европейската комисия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР