Пандемията е върнала повечето деца в Англия назад в техните

...
Пандемията е върнала повечето деца в Англия назад в техните
Коментари Харесай

След карантината деца забравят как да си служат с нож и вилица |

Пандемията е върнала множеството деца в Англия обратно в техните познания и умения. Някои несъмнено са изгубили част от обществените си умения, оповестява държавната организация Ofsted (Office for Standards in Education, Children`s Services and Skills).

Неин отчет осведоми, че дребните деца са не запомнили по какъв начин да употребяват нож и вилица или са се върнали към интервала, в който имат потребност от памперси. Други са изгубили увереността си при четене, споделят инспекторите.

Министерството на образованието акцентира, че тези данни са сигнал за потребността учебните заведения да останат отворени.

Ofsted е изследвала въздействието на пандемията от COVID-19 в 900 учебни заведения.

Най-тежко засегнатата група измежду дребните възпитаници е тази, при която децата се връщат към времето, в което имат потребност от памперси и губят съществени умения, като да си служат с нож и вилица, изяснява основният контрольор Аманда Спилман. По-леко засегнатата група дребни възпитаници се връщат обратно в знанията си, откогато учебните заведения са затворени и придвижването на хората е лимитирано. Засега е мъчно да се реши степента на загуба на познания. Има и дребни деца, на които затварянето се е отразило и позитивно - тези, които порастват в подкрепяща среда, са се възползвали от качественото време с родителите им.

Сред по-големите деца се следи загуба на централизация, а след завръщането в класната стая се следи продължение на " онлайн препирни ", почнали в интернет, които в този момент се разиграват онлайн, в учебно заведение.

Някои са изгубили положителната си физическа форма, други страдат от стрес, имат хранителни разстройства и се самонараняват.

Има и деца, които не са се върнали в учебно заведение. В 1/3 от учебните заведения има нарастване на децата, които са спрени от учебно заведение, с цел да учат вкъщи.

След разгласяването на резултатите представител на Министерството на образованието съобщи: " Правителството е наясно, че връщането на всички деца и възпитаници назад в учебно заведение е народен приоритет ".

1 милиард паунда се отпускат в помощ на просветителната система в отговор на пандемията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР