„Пандемията е урок да се обърнем към себе си. Тази

...
„Пандемията е урок да се обърнем към себе си. Тази
Коментари Харесай

Теодора Димова: Пандемията е урок по вглъбяване

„ Пандемията е урок да се обърнем към себе си. Тази година няма да е по този начин надменно отрупана с дарове, с излишество. Това е добре, тъй като цялата тази отрупаност ни задушаваше “, разяснява писателят Теодора Димова в предаването „ Тази заран “ по бТВ.

„ Хората като че ли одобряват, че Бог е неприятен и носи бедствия, земетръси, а в действителност той приема нашата природа и става човек. Трябва да осъзнаем, че на Коледа честваме раждането на едно дете “ – показа Теодора Димова и добави, че най-важното на празника е топлината на близък.

Тя разяснява, че заведенията не би трябвало да стават център на нашето благополучие и да бъдат по-важни от лечебните заведения.

„ Пандемията е урок по вглъбяване. В Стария завет написа „ ще изтръгна каменните ви сърца и ще ви дам сърца от плът “. Коронавирусът порази сърцата ни. В гранична обстановка човешката природа се оголва. Наяве излизат бесовете ни, заядливостта ни. За благополучие, от другата страна са благородството и подвигът на лекарското съсловие и на учителите “ – съобщи писателят.

Тя добави, че все в миналото ще се върнем към естествен метод на живот, само че белезите от пандемията ще останат и би трябвало да привикваме с тях. Писателите като сапьори ще търсят в тресавището острови, на които да се възстановят.

„ В митингите имаше и яд към ограничаващите ограничения. Той бе достоверен, само че някои кукловоди се пробваха да извлекат политически дивиденти. Слава богу, не съумяха. Народът прояви мъдрост… Трябва да сме спокойни, да не се подценяваме. Тук сме родени и това е нашата орис, би трябвало да оставим възприятието на неизбежност “ – разяснява Теодора Димова, която ще посрещне празника със фамилията си, с признателност, с респект към тези, които са си отишли и с молитва за болните.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР