Пандемията е променила значително навиците на потребителите. 46% от тях

...
Пандемията е променила значително навиците на потребителите. 46% от тях
Коментари Харесай

Пандемията е засилила непланираните покупки, сочи проучване

Пандемията е трансформирала доста навиците на потребителите. 46% от тях споделят, че пазарят най-вече онлайн, а 52% комбинират физическото извършване на покупки с онлайн такова. Това демонстрира изследване на платформата OLX.
Празничното извършване на покупки тази година стартира с Черния петък и множеството онлайн предложения, налични за потребителите. 56% от интервюираните са пазарували най-вече фешън продукти, за които са похарчили до 100 лева, а близо 31% - черна техника. Бялата техника се подрежда на трето място по търсене с 21%.
Висок е процентът на пазарувалите изцяло инцидентно по време на Черния петък - 45% от тях са купили артикули, които не са били планувани. Още за извършването на покупки по време на Черния петък четете.

Пандемията е оказала въздействие освен върху метода на извършване на покупки на потребителите, а и върху празнуването. 70% от участниците в изследването споделят, че тази година са купили дарове единствено за най-близките си. 47% декларират, че са отделили сред 50 и 200 лева за коледни дарове, като най-предпочитаните са фешън продукти и спортни артикули. 43% от потребителите споделят, че ще прекарат празниците вкъщи поради пандемичната конюнктура. Проучването на OLX демонстрира също, че 43% от потребителите са отменили пътешестване в чужбина за празниците, а едвам 23% възнамеряват да пътуват и да се забавляват както преди по време на Коледните и Новогодишни празници. Респондентите акцентират въвеждането на зелен документ и новите противоепитемични ограничавания като главен претекст за анулираните пътувания и прекарването на празниците вкъщи.
Заключенията от потребителското изследване на OLX са, че потребителските настройки са мощно изменени поради пандемията. " Поради нарасналото търсене на артикули за идните празници съветваме потребителите да се пазят от фишинг офанзиви. Все по-голям е делът на консуматори, които се насочват към онлайн извършването на покупки като благонадежден инструмент за празнично извършване на покупки. Това обаче прави платформите за онлайн извършване на покупки апетитни за измамниците. Необходимо е всеки консуматор да подхожда с изострено внимание към наличните предложения ", споделя Камен Янкулов, шеф на OLX България.

Въвеждането на зелен документ като противоепидемична мярка пренасочва потребителите от моловете към онлайн платформите, което основава удобна среда за развиването на онлайн търговията и повишение на доверието на потребителите в нея, разясняват от компанията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР