Пандемията доведе до ръст в продажбите на телевизори с резолюция

...
Пандемията доведе до ръст в продажбите на телевизори с резолюция
Коментари Харесай

Продажбите на 4K телевизори скочиха рязко


Пандемията докара до растеж в продажбите на тв приемници с резолюция 4К
(снимка: CC0 Public Domain)

Пазарът на 60-инчови и по-големи 4K тв приемници набъбна доста през първата половина на тази година. Това се дължи на обстоятелството, че на фона на пандемията от ковид хората започнаха да прекарват повече време у дома, гледайки телевизия.

По данни на изследователската компания Omdia, пазарът на 4K тв приемници с диагонал на екрана над 60 инча възлиза на 12 милиона единици през първата половина на годината. Това е с 23% повече, в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Ръстът в продажбите на тв приемници е обвързван също с известността на разнообразни видео услуги, в това число Netflix, които интензивно оферират наличие с 4K резолюция, отбелязва корейският източник Hankyung.
още по тематиката
Samsung Electronics и LG Electronics са водачи на международния пазар за 4K тв приемници. През първата половина на годината Samsung заема 31% от пазара при 4K тв приемниците с диагонал 60 инча или по-голям, до момента в който LG държи 16,6%.

Оказва се, че две южнокорейски компании управляват съвсем половината от пазара на 4К тв приемници. На трето място се класира китайският производител Hisense с дял от 9,2%. Следват TCL (8,1%) и Sony (6,1%).

Анализаторите с съображение чакат продажбите на 4K тв приемници да продължат да порастват в обозримо бъдеще, защото цените им понижават.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР