Пандемията дълбоко трансформира живота на хората – от това как

...
Пандемията дълбоко трансформира живота на хората – от това как
Коментари Харесай

3P ефектът на Amazon и още тенденции в е-търговията

Пандемията надълбоко трансформира живота на хората – от това по какъв начин взаимодействат с околните си, през измененията в работата и преоткриването на пространството на дома. Една от най-силните промени през последните месеци е прекосяването към електронна търговия.

Компаниите минават през невиждана промяна, задвижвана главно от желанията на потребителите, свързани с цифровите канали, което изисква от бизнесите особено внимание към удобството и ценовите преимущества в онлайн шопинга. В тази посока платформата VTEX обрисува няколко топ тренда в потребителското държание в бранша за бързооборотни потребителски артикули.

3P резултатът на Amazon. Растежът на този модел онлайн магазини, при който взаимоотношението се случва посредством така наречен 3rd Party (3P) или „ трета страна “, ускори упованията на купувачите за това ритейлърите и марките да оферират преимуществата на огромно многообразие от предложения на конкурентни цени.

Въвличане на потребителите. С намаляването на обсега на вниманието на потребителя и защото в този момент маршрутите за покупка не всеки път са линейни, рекламирането на марката би трябвало да споделя история бързо, малко и безапелационно да ангажира всеки консуматор.

Ритейл методът. Някои дребни компании започнаха да изследват нови стратегически модели в своя бизнес. Всичко се върти към сегментирането на потребителите и опцията за персонализиране и основаване на модели за преданост на клиентите.

Възраждането на технологията като запас, оттатък функционалността ѝ като услуга. Компаниите обичайно виждат ИТ консултантските организации само като снабдители на услуги, техническа поддръжка и софтуер; през днешния ден обаче техният принос стана главен, с по-централна роля.

Разпространението на каналите и пазарите „ Директно към потребителя “. Новите функционалности на софтуерните платформи разрешават на фирмите да събират, проучват и да се възползват от данните за клиентите, с цел да подобрят своето предложение и да насърчат директното и дейно присъединяване на клиентите.

По материал на Entrepreneur.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР