Пандемията COVID-19 се разпространява по целия свят и всички се

...
Пандемията COVID-19 се разпространява по целия свят и всички се
Коментари Харесай

Иво Сладолиев: Най-важната част от непрекъсваемостта на бизнеса - вашите служители и тяхната експертиза

Пандемията COVID-19 се популяризира по целия свят и всички се опитваме да се приспособяваме и да се приспособяваме към непрестанно изменящата се обстановка. Затворени учебни заведения и офиси, обществена изолираност - това се трансформира в желана среда, а постоянно тя е и наложителна. Да продължиш активността си в такава среда е предизвикателство, само че това е безусловно належащо и жизненоважно за обществото.
Осъществяването на бизнеса по нормалния метод към този момент не е допустимо. Трябва да се подготвим за работата тук и в този момент, като гледаме в вероятност за реализиране на активността си по този метод, освен това за бизнес организации с всевъзможни размери от всички стопански браншове.
От в този момент нататък ще обсъждаме по какъв начин технологията може да помогне на организациите да поддържат темпото, като се грижат за най-голямата си мощ - хората, и насъбраните от тях познания и опит.

Във време на световни тествания постоянно се случват две неща. Първо, склонни сме да се сплотяваме като общество, с цел да се надигнем дружно против тези провокации. Сближаваме се със фамилията и приятелите, уповаваме се на своята религия. Променяме житейските си цели към нещата, които в действителност имат стойност. И второ, сътворяваме нови принадлежности, с цел да се оправим с компликациите, защото " изобретенията са провокирани от дадена нужда ".

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Днес сме изправени пред пандемия, която принуди фирмите и организациите да премислят своите тактики за непрекъсваемостта на бизнеса. Преди години продавах програмен продукт за възобновяване след бедствия и повреди. Често влизахме в полемики за времето на престой на бизнеса. Клиентите желаеха да знаят по какъв начин могат да " възобновят активността си " след сходно събитие? Компаниите желаеха да се уверят, че техните данни са копирани напълно от първичните на вторичните центрове за данни, тъй че при положение на злополучие да не ги изгубят. Те се стремяха всичките им системи да са постоянно работоспособни, да знаят, че техните бизнес данни ще оцелеят, в случай че да вземем за пример има наводняване или торнадо в първичния център за данни. Времената се трансформираха, с тях се трансформираха и провокациите. Сега желаеме да подсигуряваме оцеляването на нашите чиновници и бизнеси. Нуждаем се от нови способи да се оправим пълноценно с непрекъсваемостта на бизнеса, а освен от позиция на данните.

Предвид световния фокус върху пандемията COVID-19, не е необичайно, че бизнес водачите са в суматоха. Не е чудно, че пазарите са уплашени. Намираме се в предизвикателни времена. Много компании знаят, че не са готови, че не са открили нужните ограничения, с цел да обезпечат непрекъсваемост на бизнеса. В такива моменти си припомням един откъс на Мартин Лутер Кинг: " Изправени сме пред обстоятелството, че бъдещето е през днешния ден. Сблъскваме се с жестокия напън на сегашното. В тази разгръщаща се главоблъсканица на живота и историята съществува понятието " прекомерно късно ". Не е време за незаинтересованост или блаженство. Време е за енергични и безапелационни дейности. "

Променящото се естество на работата

Сега, поради паниките, свързани с ковид, и въведените ограничения за обществена изолираност, ще разберем кои нормални срещи в действителност могат да са сменени от едно бързо електронно писмо. Има капацитет чиновниците, работещи с информация, да станат доста по-ефективни. За необикновено къс интервал от време фирмите смениха модела за работното място от " би трябвало да се работи единствено в офиса " с диаметрално противоположния - " ще се работи от у дома и даже не си помисляйте да влизате в офиса ". Не всички компании бяха готови за бързо прекосяване към отдалечена работа. Но ще се наложи те да възнамеряват от ден на ден сходни обстановки.

В неотдавнашно изследване на американски офис чиновници, поръчано от Zapier, 95% от интервюираните са декларирали, че желаят да работят отдалечено, а 74% на драго сърце биха сменили работата си, с цел да го създадат.
Същото изследване е открило, че отдалечената работа е мощно мечтан бонус, като близо 3 от 5 чиновници в региона на знанията (или 57%), считат, че опцията да работят отдалечено е един от най-предпочитаните бонуси, които биха желали да получат от работодателя си. Всъщност отдалечената работа е по-желана от ежедневния безвъзмезден обяд (42%), безграничен отпуск (39%) и развлекателните действия (25%). За съпоставяне - 31% от така наречен чиновници милениали, както и 27% от така наречен потомство X, работят отдалечено на цялостен работен ден. Същевременно единствено 11% от поколението от 60-те години на XX век (т.нар. " бейби взрив " ) работи отдалечено.

Отчитайки това възходящо търсене и значимостта му за чиновниците, фирмите би трябвало да им дават интуитивни и безпроблемни " цифрови работни пространства ". Фокусът би трябвало да е моделиране на тези цифрови работни среди на всевъзможни устройства, тъй че те да имитират съвършено преживяванията на всички генерации чиновници, които те имат със своите мобилни телефони.

Ключът към сполучливата отдалечена работа е да разполагате с всичко належащо на една ръка разстояние. Никой не обича обстановки, при които файлове, принадлежности, системи и администрация пречат на работата му. В обикновено протичане на бизнес интервенциите някои от тези проблеми могат да бъдат решени след къса среща в коридора. Но при сюжета с отдалечената работа нормалните диалози към кафе машината не съществуват. Вместо това е належащо средство за централизиране и сливане на разнородни експертизи, нужни за осъществяване на задачата.

Хъбът е вашата единна точка за отбрана и надзор на преживяванията

Именно посредством него предоставяте единна идентификация за достъп до всички приложения и до цялото наличие. Чрез него предоставяте и цифров помощник/чатбот, с цел да подобрите продуктивността на работната мощ. Хъбът би трябвало да дава опция за отдалечена помощ, като разрешава на екипите от вашия контактен център, помагащи на чиновниците, да виждат в действително време това, което вижда и служителя, и да му оказват помощ да се оправи с провокациите, тъй че той да стане по-ефективен. И най-после, вашият хъб би трябвало да включва вести, които да предизвестяват потребителите за работните процеси и дейностите, които би трябвало да подхващат, и да обезпечи способи за бързо и елементарно справяне с досадни, само че нужни задания, тъй че чиновниците да се занимават с креативните си планове. Хората са създатели, само че някои компании не помнят това и точно в тези компании липсват нововъведения, а в последна сметка това води до загуба на клиенти, а постоянно и изхвърляне от пазара.

Непрекъсваемостта на бизнеса е екипна задача

Когато става дума за технологии, организациите най-често имат поради IT. Служителите обаче чакат отдел HR експертите да разрешат провокациите, пред които са изправени. Те се нуждаят от HR експерти, които да схващат измененията, които настъпват във връзка с ролята и работните задания на всеки обособен чиновник в границите на трансформираната компания. Това стартира с корпоративна съпричастност и това да бъдеш водач на чиновниците. Лидерите, които схващат, че главната им задача е да оказват помощ на подчинените си да обслужват по-добре потребителите, ще реализиран 4 пъти по-голям растеж на бизнеса и на облагата.

Изследванията, извършени в партньорство сред VMware и Vanson Bourne, демонстрират, че с цел да са сполучливи самодейностите за цифрова промяна, HR и IT отделите би трябвало да си сътрудничат като един екип. Всъщност екипът за преживяванията на работната мощ (Employee Experience) би трябвало да включва чиновници от отделите за недвижимото имущество, физическата и осведомителната сигурност, адвокати и бизнес управлението, с цел да бъде осъществена сполучлива промяна. Научноизследователската и развойна активност към този момент не е просто отдел. Иновациите би трябвало да бъдат органична част от цялата организация. Компаниите би трябвало да се отличат от конкуренцията, с цел да бъдат сполучливи. Какво вършат и за какво го вършат? Те би трябвало да дадат повече автономия на чиновниците си, като ги ангажират и вдъхновят за реализиране на единна цел и да усетят смисъла от своята позиция в компанията.

Служителите са подготвени в този момент, а вие?

Какво ви е належащо, с цел да съумеете при отдалечена работа? Устройства, мрежова съгласуваност, достъп до приложения и до наличие? Какво ще кажете за достъп до членовете на екипа? Споделяне на информация в границите на цялата компания и създаване на просвета за реализиране на една обща цел.

Как се построява просвета от разстояние? Как можете да помогнете на чиновниците, в случай че не можете да надникнете над рамото им? Как можете да си гарантирате, че те работят, в случай че не ги направлявате непрестанно?

Непрекъсваемост на бизнеса включва ВСЕКИ! Искам да припомня на фирмите, че 80% от работната мощ по света в действителност към този момент не работи на бюро. Те не могат да работят от у дома. Социалното разграничаване докара до по-малко хора на улицата или в офиса, само че светът не може да продължи да върви напред без служащите във фабриките и водачите на камиони. Точно затова проектите за непрекъсваемост на бизнеса би трябвало да включват помощ и за служащите, които не работят на бюро, с цел да бъдат по-ефективни. Когато фирмите минимизират личния състав си, те се нуждаят от автоматизацията, обезпечена от Workspace ONE и чатбота AVA. Това значи отдалечена помощ, вградена в самото устройство, тъй че чиновниците в контактния център да покажат на служащ в действително време по какъв начин да употребява ново приложение или система.

Представете си, че сте сами и би трябвало да поемете отговорността за стартиране на артикули и услуги на пазара или че вашите сътрудници могат да изгубят работата си, а клиентите ви да не получат храна, медикаменти или нужни услуги. Това е огромна отговорност! Добрите компании имат проект, структуриран към системи, а ВЕЛИКИТЕ компании имат проекти, фокусирани върху ХОРАТА.

Workspace ONE е планиран с фокус върху индивида. Екипът мисли изцяло за хората, на които оказва помощ технологията, както и по какъв начин най-добре да ги поддържа. Нашият екип дава отговор за " софтуерно дефинирано преживяване на чиновниците (SDEX) ". Чрез софтуерно дефиниране на преживяванията ние можем бързо да ги модифицираме, поради изменящите се условия на пазара или когато бизнесът би трябвало да реагира в действително време на световни промени в регулаторната рамка или вида на работата. Целта на нашите екипи SDEX е да оказват помощ на вашите чиновници да реализират страхотни преживявания, тъй че във времена на разцвет вашата компания да употребява оптимално своя капацитет. А в моменти на компликации, вашите чиновници получават актуализации в действително време, без закъснение, с цел да могат да плануват и да дават на клиентите в точния момент това, от което те се нуждаят.

В предизвикателни времена би трябвало да предизвикаме и метода си на мислене и да преминем самоуверено и без съмнение към съвременни и по-ефективни бизнес решения, основани на преживяванията.

Може да се регистрирате в поредицата от механически безвъзмездни уебинари, предопределени за IT експерти, които са подготвени да разширят своите познания за новаторски решения във времена на цифрова промяна, на https://vmwarewebinar.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР