Пандемията Covid-19 представя на света възможност да направи икономиката по-зелена

...
Пандемията Covid-19 представя на света възможност да направи икономиката по-зелена
Коментари Харесай

Принц Чарлз смята пандемията за златна възможност

Пандемията Covid-19 показва на света опция да направи стопанската система по-зелена и по-устойчива, съобщи английският престолонаследник принц Чарлз в свое изказване във връзка идна неповторима среща през януари 2021 година " Голямото пренастройване " (The Great Reset) под егидата на Световния стопански конгрес, който тогава ще организира 51-ата си годишна среща. В оповестеното в сряда негово изявление принцът предизвести, че измененията в климата могат да нанесат още по-големи вреди от " страховитата пандемия ".

" Заплахата от изменението на климата е по-постепенна, само че нейната опустошителна действителност за доста хора и за техния занаят по целия свят, както и все по-големият ѝ капацитет да разрушва, надминава даже тази на Covid-19 “, уточни той, представен от бизнес телевизия CNBC и БНР.

" Ако погледнем на планетата като на пациент, можем да забележим, че нашите действия повреждат имунната ѝ система и тя се мъчи да действа и да процъфтява предвид на напрежението, което сме наложили на нейните жизненоважни органи ", разяснява той.

Принцът на Уелс прикани за решителни дейности за стимулиране на по-кръгова биоикономика, " която връща на природата толкоз, колкото ние вземаме от нея ".

" Имаме златна опция да извлечем нещо положително от тази коронавирусна рецесия - нейните невиждани ударни талази могат да създадат хората по-възприемчиви към огромните визии за смяна ", добави представителят на короната.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР