Пандата Шин Шин роди близнаци в зоологическата градина Уено, съобщават

...
Пандата Шин Шин роди близнаци в зоологическата градина Уено, съобщават
Коментари Харесай

Панда роди близнаци в токийски зоопарк

Пандата Шин Шин роди близнаци в зоологическата градина Уено, оповестяват медиите в Страната на изгряващото слънце.

Те са родени в ранните часове на сряда, се споделя в изказване от зоологическата градина и се прибавя, че към момента не е доказан полът на двете бебета.

Директорът Ютака Фукуда сподели, че раждането на близнаци е първото за зоопарка Уено.

„ Когато чух новината, че се е родило второто бебе, не можах да се сдържа и извиках “, сподели той пред кореспонденти.

Едно от дребните с тегло 124 грама е сложено в кувьоз, съобщи представителят на зоопарка Наоя Охаши по време на конференция по-късно.

Giant panda gives birth to twin cubs at Tokyo`s Ueno Zoo
— Reuters (@Reuters)

майка " е в положително здраве и деликатно се грижи " за другото бебе, добави той.

Когато пандите имат близнаци, те нормално отглеждат единствено един от тях, " тъй че ще създадем по този начин, че пандата майка ще кърми едното, до момента в който държим другото в кувьоза ", сподели Охаши. Служителите ще разменят бебетата, тъй че и двете дребни да се радват на естествено хранене, добави представителят.
 Канада връща панди на Китай Канада връща панди на Китай
Канадски зоопарк ще върне две от пандите си назад в Китай, откакто пандемията провокира недостиг на бамбук в страната - главния из...

Майката Шин Шин провокира скачане на акциите на заведенията наоколо до зоологическата градина по-рано този месец, когато беше обявено, че тя е бременна, заради което вложителите чакаха взрив на гости в региона след раждането.

Акциите в един китайски ресторант скочиха с близо 30% от при новината и набъбнаха в допълнение с към 6,4% при започване на търговията в сряда.

Дори държавното управление взе отношение, като представителят Кацунобу Като назова раждането на дребните " радостна вест " и предложения " цяла Япония да се грижи за тях ".

Японските медии оферират постоянни вести за пандите в Уено, които в непандемични времена притеглят големи тълпи от локални и задгранични туристи.

Около 1800 великански панди са останали в дивата природа, основно в бамбукови гори в планините на Китай, споделят от екологичната група WWF. Около 600 други живеят в зоопаркове и развъдни центрове по целия свят. Международният съюз за запазване на природата класифицира гигантските панди като " уязвими ". Черно-белите бозайници са извънредно известни по целия свят и Китай ги отпуска като част от стратегия за „ дипломация на панда “ за поощряване на външните връзки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР