Panasonic създаде система, способна да предотврати ситуации, при които водачът

...
Panasonic създаде система, способна да предотврати ситуации, при които водачът
Коментари Харесай

Изкуствен интелект пази шофьора от заспиване

Panasonic сътвори система, способна да предотврати обстановки, при които лидерът може да заспи зад кормилото. В създаването вземат участие и откриватели от разнообразни университети. Първите тестващи мостри на системата ще станат налични през октомври т.г., прецизират от японската компания.

Решението включва камера с благоприятни условия за различаване на лица, инфрачервени и температурни датчици, свързани към система с изкуствен интелект. Технологията освен улавя момента, когато лидерът стартира да се уморява и да му спи, само че и предугажда по-нататъшната динамичност на обстановката и може да сътвори условия, които предотвратяват заспиването.

При основаване на системата с изкуствен интелект Panasonic е събрала и обработила обширна база от изображения на хора, намиращи се в разнообразни положения - например заспиване, наслада, горест и други Нейният психически разбор и последващата инспекция взаимно с Института за просвета на труда Охара Мемориъл са разрешили правене на подредба на външни признаци, съответстващи на разнообразни степени на унесеност.

Разпознавайки тези признаци на ранен етап, изкуственият разсъдък не разрешава на човек да заспи. Но това не става жестоко, с внезапни звуци или неприятни трептения. Вместо това се употребяват въздействия като понижаване на температурата в автомобила и систематизиране на потоците от климатика.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР