Panasonic информира, че ще пусне програма с актуализация на фърмуера

...
Panasonic информира, че ще пусне програма с актуализация на фърмуера
Коментари Харесай

Panasonic пуска актуализация на фърмуера за LUMIX S1H Извеждане на RAW видео данни през HDMI

Panasonic осведоми, че ще пусне стратегия с актуализация на фърмуера за пълноформатния
безогледален фотоапарат LUMIX S1H за възстановяване на неговата функционалност и приложимост, както беше оповестено предишния септември.
Разработена взаимно с Atomos, световна компания, която създава видео съоръжение за задачите на професионалната кино продукция, новата версия на фърмуера разрешава извеждане през HDMI на RAW видео данни, най-много до 5.9K/29.97p и 59.94p 4K*, с цел да бъдат съхранени като Apple ProRes RAW запис на монитора/рекордера Atomos Ninja V 4K HDR. Предвидена е и поддръжка на 3.5K анаморфно 4:3 видео. С ангажимент да дава новаторски решения за професионалната кино продукция, Panasonic дава опция на всички консуматори на S1H да получат този фърмуер гратис.
Програмата ще бъде налична на 25 май 2020 година на световния уеб страница за потребителска поддръжка на LUMIX:
https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/dsc/
* 4128x2176(17:9), разгласен за “C4K” на IBC2019. Съответства на C4K (4096×2160), както е дефиниран от DCI (Digital Cinema Initiatives).

Версия 2.0 на фърмуера за LUMIX S1H

Извеждане на RAW видеоданни през HDMI
・През HDMI могат да се извеждат [5.9K] / [4K] / [Anamorphic (4:3) 3.5K] 12-bit RAW видео данни.
Може да се прави Apple ProRes RAW запис на Atomos Ninja V.



・V-Log или Rec.709 може да се избира на Live View монитора по време на извеждане на RAW данни.
・По време на извеждане на RAW данни могат да се употребяват разнообразни помощни функционалности за снимане, в това число осцилограмите WFM (Wave Form Monitor) и Vector Scope, Luminance Spot Meter (Точково мерене на осветеността), Zebra Pattern (Индикация зебра).


Разширени видео функционалности / усъвършенствана работа
・Възможност за понижаващо превръщане при извеждане през HDMI по време на [6K]/[5.9K]/[5.4K] видеозапис.
・Възможност за деактивиране на старт/стоп на видеозаписа с натискане на спусъка в Творчески видео режим.
・Възможност за задаване на [Rec Quality(My List)] от контролния панел в Творчески видео режим.
・Нивото на шумопонижение при [V-Log] от Photo Style (Фотографски стил) е разширено до [-1]. Така се потискат остатъчните облици, които се следиха до момента в някои обстановки.
・Възможност за прекъсване извеждането на нараствания екран от MF Assist (Асистент за ръчен фокус) през HDMI.
・Съществуваха обстановки, в които при запис на 4:2:0/10-bit видео се наблюдаваше постеризация. Този минус е минимизиран.
・Имаше случаи, при които времевият код с конфигурация за отброяване [REC RUN] не се отчиташе, когато видео не се записваше на SD карта памет, а се записваше на външно устройство през HDMI. Този проблем е отхвърлен.
Други добавени функционалности / усъвършенствания
・В режим AFC (Непрекъснат автофокус) може да се задейства [AF+MF] (Автофокус + Ръчен фокус).
・Възможно е заграбване на функционалности на функционалните бутони „ Fn “ на обектива, когато е инсталиран обектив Panasonic LUMIX S PRO 70-200mm F2.8 O.I.S. (S-E70200).
・Възможно е заграбване на функционалности на функционалните бутони „ Fn “ на L-Mount сменяеми обективи Sigma.
・Когато е подложен обектив чрез монтажен преобразувател Sigma MC-21 и [Image Stabilizer] (Стабилизатор на образа) > [Lens] (Обектив) е надъхан на ON (Включен), стабилизаторът на облика в тялото (Body I.S.) потиска кръговите придвижвания.
・[Backlight Illumination Period] (Продължителност на подсветката) е добавено към менюто на LCD екрана за положението. Настройката [ON1] предотвратява изключването на подсветката на LCD екрана.
・Възможно е избиране на слота за карта, където ще се записват JPEG изображенията, получени при обработка на RAW записи във фотоапарата.
・[0.5 SEC] е добавено като допустима конфигурация за [Duration Time (photo)] (Продължителност (фото)) от [Auto Review] (Автоматичен преглед).
・Функцията [Off (Disable Press and Hold)] може да бъде присвоена на функционален бутон „ Fn “. Тя деактивира интервенциите при натискане и задържане на бутона.
・Функционален бутон „ Fn “ може да се употребява за инспекция на резултата от настройването на блендата, до момента в който е натиснат.
・За попречване на неправилна интервенция, ръководството с допиране е деактивирано за функционалността [Delete All] (Изтриване на всичко) в режим на възпроизвеждане. Само курсор-бутоните могат да се употребяват за тази функционалност.
・Имаше случаи, когато при избран набор от условия, в това число вида на употребяваната SD карта, фотоапаратът можеше да „ замръзне “ по време на [Segmented File Recording] (Сегментиран запис) или на запис с 400 Mbps. Този проблем е отхвърлен.
・Блендата и скоростта на пандиза могат да се контролират с предния/задния диск, когато задният екран е изключен.
・Имаше случаи, когато според от оптималната бленда не беше допустимо да се контролира блендата при потребление на L-Mount обектив, който не е Panasonic. Този проблем е отхвърлен.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР