Panasonic Corporation обяви, че разработва нов цифров безогледален фотоапарат със

...
Panasonic Corporation обяви, че разработва нов цифров безогледален фотоапарат със
Коментари Харесай

Panasonic разработва нов пълноформатен безогледален фотоапарат LUMIX S1H

Panasonic Corporation разгласи, че създава нов дигитален безогледален фотоапарат със сменяема оптика LUMIX S1H, оборудван с пълноформатен (full-frame) заснемащ датчик
Това е първият в света фотоапарат, предлагащ опция за запис на 6K/24p видео (с екранен формат 3:2), 5.9K/30p видео (с екранен формат 16:9) и 10-bit 60p 4K/C4K  видео. Комбиниращ запис на видео с професионално качество и високата подвижност на безогледален фотоапарат, LUMIX S1H ще бъде показан на международния пазар през есента на 2019 година
В особено прес известие от Panasonic напомнят част от своята история и традициите, които имат в тази област
От момента, когато стартира да създава видео технологии за цифрово кино през 90-те години на предишния век, Panasonic сътвори голям брой новаторски технологии за впечатляващи кинематографични облици, като 24p видеозапис, запис на видео на занимателен каданс с променлива кадрова периодичност, необятен динамичен диапазон и V-Log/V-Gamut цветово пространство.

Повече от четвърт век Panasonic си сътрудничи със основатели на филми, с цел да проектира и създаде редица кинокамери, вследствие на което съумя да реализира необикновено високо качество на видеозаписа.
LUMIX GH1 дебютира през 2009 година като първия в света дигитален безогледален фотоапарат с опция за Full-HD AVCHD видеозапис
LUMIX GH4 беше показан през 2014 година като първия в света дигитален безогледален фотоапарат*5, кадърен да записва 4K видео. А през 2017 година беше показан и LUMIX GH5, първия в света фотоапарат, предлагащ опция за 4K/60p, 4:2:2 10-bit 4K/30p видеозапис*6. LUMIX GH5 е високо оценен от основателите на филми поради високото си качество и надеждност, отлична подвижност и превъзходна еластичност при снимането на кино продукции.

При основаването на новия LUMIX S1H са приложени технологиите и богатият опит, насъбрани от Panasonic при създаването на кинокамери и пълноформатни безогледални фотоапарати от серията LUMIX S. Фотоапаратът сплотява всички тези технологии, изключително в региона на цифровата обработка на сигналите и отвеждането на топлината, в плътно и леко тяло за реализиране на висока продуктивност, качество и подвижност. LUMIX S1H отваря вратата към креативната кино продукция по способи, които стандартните, обемисти систематични фотоапарати просто не биха могли да предложат.
Основните функционалности на LUMIX S1H са следните: Висока резолюция до 6K при разнообразни екранни формати                     
Използвайки оптимално пикселите на пълноформатния заснемащ датчик, LUMIX S1H, като дигитален фотоапарат, реализира 6K/24p (екранен формат 3:2) или 5.9K/30p (екранен формат 16:9) видеозапис за първи път в света. Също по този начин, той е първият в света пълноформатен систематичен фотоапарат със сменяема оптика*1, предлагащ опция за 10-bit 60p 4K/C4K  видеозапис. Той сплотява разнообразни формати за запис, в това число 4:3 Анаморфен режим, с цел да отговори на професионалните потребности. Записаните от него данни с висока резолюция също по този начин могат да се употребяват за основаване на 4K видеозаписи с по-високо качество на облика или за изрязване на 4K изображения.
Богати градации и необятно цветово пространство, съизмеримо с това на кинокамерите.
LUMIX S1H предлага V-Log/V-Gamut запис с необятен динамичен диапазон от 14+ стопа, съпоставим с този на кинокамерите Panasonic Cinema VariCam, с цел да може да снима точно всичко – от най-тъмните до най-ярките облици. Цветовете и текстурата на човешката кожа се възпроизвеждат тъкмо и точно. Създадени под непрекъснат надзор на цветовете, записаните с S1H материали са съвместими с V-Log записите на VariCam и V-Log L записите на LUMIX GH5/GH5S.
Висока надеждност, която разрешава безграничен запис на видео.
Във всеки режим на запис S1H може да записва видео непрестанно, до момента в който работната му температура е под избрана сертифицирана стойност, давайки опция на потребителят да се концентрира напълно върху снимането.

Сега Panasonic предлага три новаторски модела от серията пълноформатни цифрови безогледални фотоапарати LUMIX S: S1R, S1 и новия S1H. LUMIX S1R е съвършен за фотоси с висока разграничителна дарба, LUMIX S1 е съвременен хибриден фотоапарат за висококачествени фотоси и видео, а LUMIX S1H е създаден особено за кино продукция. С тази серия Panasonic може да посрещне потребностите на всеки експерт, работейки за непрекъснатото развиване на фото/видео културата в новата цифрова епоха.

Прототип на LUMIX S1H бе показан на ревюто “Cine Gear Expo 2019. ”
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР