Пампорово се готви за най-силния си зимен сезон, в който

...
Пампорово се готви за най-силния си зимен сезон, в който
Коментари Харесай

Пампорово отново стартира предварителна продажба на лифт карти Select със старата промоционална цена от преди два сезона от 75 лева за възрастен на ден

Пампорово се готви за най-силния си зимен сезон, в който за първи път ще бъде хазаин на Световна купа по сноуборд от календара на интернационалната ски и сноуборд федерация. Нов съвременен шестседалков въжен превоз, обновена южна зона и снежен детски парк ще зарадват туристите в курорта за началото на сезона.

Ски карти “Select " в предварителна продажба

От септември Пампорово пусна в продажба добре познатите от предходната есен ски карти “Select ". Те могат да бъдат закупени единствено до 10.12.2023 година и дават опция за финансова предвидимост и запазване на зимна отмора на допустимо най-ниска цена. Картите “Select " са без закрепени дати за пускане на използването им, а клиентите сами избират датата. Активирането им става с първото прекосяване, през който и да е турникет в ски зоната, в границите на идния зимен сезон и важат за поредни дни според от типа на картата.

Като оригиналност при тези карти за сезон 2023/2024 година, курортът предлага два интервала за закупуване с разнообразни цени на карти “Select ". Първият интервал завършва на 31 октомври, като цените на картите са от преди два сезона – еднодневна карта за деца (до 12 години) 45 лв., за младежи (до 17 години) – 59 лв. и за възрастни – 75 лв.. Във втория интервал от 1 ноември до 10 декември еднодневната карта за деца (до 12 години) е 49 лв., за младежи (до 17 години) – 65 лв. и за възрастни – 82 лв..

За първи път е допустимо да бъде закупена и ски карта Неделя заран “Select ", която важи за прилагане в ден неделя от 08:45 до 12:45 часа, без авансово закрепена неделя. С нея напускащите в края на уикенда посетители на Пампорово могат да употребяват пистите до последно, преди освобождение на хотела.

На същия принцип с две стъпки на цени могат да се закупят и двата типа сезонни въжен превоз карти –сезонна за делнични дни и сезонна без ограничавания.

Цените на всички типове разказани нагоре карти и интервалите, за които се отнасят, са оповестени на формалната уеб страница на курорта www.pamporovo.me.

Лифт карти “Select " могат да бъдат закупени или презаредени единствено през уеб магазина на курорта. Получаването на ски картите за ски зона Пампорово, става през pick-up устройствата, картоматите или на касите в курорта, посредством сканиране на QR код, генериран при закупуване през уеб магазина и получен като електронен ваучер на имейл. При съществуване на карта за многократна приложимост, презареждането става автоматизирано с въвеждане на WTP номера на пластиката. На разположение на гостите в курорта са шест pick-up устройства, четири картомата за директна продажба и пет местоположения с по няколко каси за настояща продажба на карти.

Всички закупили въжен превоз карта за ски зона Пампорово ще могат да употребяват като бонус ски зоната на Чепеларе, когато последната е отворена. От този зимен сезон Пампорово възнамерява да реализира транспорт на туристи сред к.к. Пампорово и ски зона Мечи чал и град Чепеларе против алегорична цена. Трансферите ще се реализират няколко пъти в деня, като се включват две нови спирки в самия град Чепеларе, за по-лесен достъп на туристите от хотелите в града до ски зона Мечи чал, Старата Автогара (ски център 1) и Малина (ски център 2) в к.к. Пампорово.

Нов шестседалков въжен превоз

За наслада на всички туристи, Пампорово АД ще започва сезона с стартирането в употреба на шестседалков въжен превоз Малина - връх Снежанка с потенциал от 3000 индивида на час при 6 метра в секунда. Последният съставлява чисто ново оборудване, което има най-модерната технология на задвижване (direct drive), доста понижение на шума, пътека за нареждане на пасажерите за по-голяма запълняемост на седалките, което ще отстрани казуса с опашките даже и в най-натоварените дни от сезона. Съоръжението ще разреши комфорт и експедитивност при качване на пасажерите до връх Снежанка и е уместно, както за начинаещите скиори, по този начин и за опитните. Туристите ще могат същински да се насладят на черните и червени северни писти в курорта, подсигурени с надеждна система за изкуствено заснежаване.

Разширяване на системата за неестествен сняг с оптимално покритие на ски зоната

Пампорово продължава наклонността да прави усъвършенствания в ски зоната, с цел да подсигурява непрекъснато снежно покритие през целия сезон. Предвид извънредно добре развитата апаратура за неестествен сняг, чиято успеваемост пролича през доста от миналите години и най-много през миналогодишния сезон, Пампорово бе един от дребното курорти в Европа с обезпечени условия за упражняване на зимни спортове през първия месец от началото на сезона. В продължение на философията на Пампорово за изрядност на ски зоната даже и при неподходящи условия, сдружението разпознава няколко основни сектори, които бяха в допълнение подсилени с оръдия и мощности за заснежаване. При съществуване на удобни условия за неестествен сняг, Пампорово към този момент има подготвеност да приготви приемлив брой ски писти единствено за 72 часа.

Възобновяване на южната ски зона

Като част от дълготрайната тактика за свързване на връх Снежанка със Смолянски езера, за новия сезон Пампорово АД уголемява ски зоната в южна посока, като възстановява една обичана зона за занимания, която последните няколко години не функционираше. Поставени са 12 нови оръдия по южните писти, които да обезпечат непрекъсната снежна завивка. Планира се да бъде построена фън зона и място за фрийстайл. Тази зона ще се обслужва от стационарен ски влек Академика, както и от възобновения 200-метров мини влек в необятната част на южните писти.

Снежен детски парк

През идния зимен сезон най-малките ще се радват на нов снежен парк за образование на начинаещи деца на ски център Малина. Новата зона ще се обслужва от аниматори по снежни спортове, които ще забавляват и образоват децата по групи, допълвайки работата на детската ски градина на Пампорово АД. Децата ще употребяват нова ски пътека, пързалка за втурване с туби, трасета с виражи и занимателни трудности.

Нов сервиз за ски и сноуборд

С цел възстановяване на услугите за своите посетители, Пампорово АД закупи изцяло автоматизирана машина, вид робот, за обработка на ски и сноуборд. Машината има най-съвременната технология за обработка, шлайфане и обкантване. Новият сервиз разрешава ските и бордовете да бъдат заточвани и променяни самостоятелно под друг ъгъл по отношение на желанието на клиентите и съгласно желанията им за каране. Новата машина робот се намира в дрешника на Пампорово АД на ски център Малина.

Световна купа по сноуборд

През месец януари, за първи път в историята си, Пампорово ще одобри домакинство на Световна купа по сноуборд от календара на FIS. Състезанието ще се организира на 20 и 21 януари на писта Стената и ще посрещне най-хубавите състезатели в тази дисциплинираност от целия свят, със специфичното присъединяване на Радослав Янков. Веднага по-късно Пампорово посреща участниците в Европейска купа по сноуборд на 23 и 24 януари, които ще продължат конкуренцията в паралелните дисциплини.

Подобрения в петзвездните хотели Перелик 5* и Орловец 5*

Следвайки концепцията за ски картите, двата водещи петзвездни хотели в курорта - Перелик и Орловец, резервират преференциалните условия и отстъпки до 31.10.2023 и от 01.11 до 10.12.2023 година, като оферират до 30% отстъпка за ранни записвания, непосредствено резервирани онлайн единствено в формалните страници на хотели Перелик и Орловец, и на www.pamporovo.me. 

За идния зимен сезон петзвездният хотел Перелик ще посрещне своите посетители с спомагателни улеснения за най-малките - нов детски басейн с дълбочина до 80 см в спа център Body & Soul SPA Lounge и детски клуб с аниматори за малчугани от 3 до 10 години.

Поради покачвания интерес към продукта и по модела на някои огромни зимни петзвездни комплекси в Европа, и тази година ресторант Орловец ще продължи да предлага пакет Премиум вечеря, предоставяйки богат избор на меню съгласно персоналния усет. А в новооткрития Скай бар в хотела, всеки посетител ще може да разпусне след прекаран ден в ски зоната с разнороден подбор от питиета и авторски десерти. Барът се намира на последния етаж и разполага с панорамна тераса с красива панорама към планината и връх Снежанка.

Лоялни стратегии и партньорство с Turkish Airlines

Специални стратегии с отстъпки за ски услуги и настаняване в хотели Орловец и Перелик ще има и през този деен зимен сезон за картодържателите на БАКБ, ОМВ, ISIC и клиенти на А1.

Продължава и взаимната стратегия сред Пампорово АД и един от водачите в авиационната промишленост Turkish Airlines. Притежателите на карти за преданост Miles&Smiles на Турските Авиолинии към този момент могат да събират клубни точки при закупуване на ски услуги и настаняване в хотели Перелик 5* и Орловец 5*, които да обменят за разнородни
бонуси и привилегии при пътешестване с самолетната компания като спомагателен багаж, ъпгрейд в бизнес класа, лични услуги по време на полет, отстъпка за спомагателен билет и други

Като първи зимен сезон и за разпространение на партньорската стратегия с Turkish Airlines, Пампорово дава Miles&Smiles летателни точки в троен размер на всички лоялни клиенти на авиолинията и курорта, закупили пакетни ски услуги, дълготрайни въжен превоз карти в Пампорово и настаняване в петзвездните хотели Орловец и Перелик.

Повече информация може да следите на www.pamporovo.me .

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР