Паметникът на съветската армия в столицата ще бъде опакован със

...
Паметникът на съветската армия в столицата ще бъде опакован със
Коментари Харесай

Опаковат с украински знамена паметника на Съветската армия

Паметникът на руската войска в столицата ще бъде опакован със знамената на България и Украйна, заяви БГНЕС. Това ще стане факт на 4 май, а акцията е проведена от гражданската самодейност, която се бори за демонтирането на " МОЧА " (Монумент на окупационната алена войска - различното име на Паметника на руската армия).

В знак на поддръжка към Украйна в този сериозен момент дружно ще опитаме да измием срама от това безпределно крещящо безучастие и ще стартираме пакетиране на паметника на руската войска със знамената на България и Украйна, споделят уредниците.

Опаковани със знамената на България и Украйна първо ще бъдат скулптурните композиции в североизточния завършек на монументалната площадка. Фигурите ще останат покрити със флагове в продължение на идващите няколко денонощия.

Призивът на уредниците е хората да носят лични флагове, с цел да се покрие колкото се може по-голяма повърхност от монумента.
 Започва процедура за ремонт на паметника на Съветската войска в София
Започва процедура за ремонт на паметника на Съветската войска в София

Целият СОС минус Българска социалистическа партия поддържа и чака такава стъпка

Припомняме, на 7 март, като посочи, че той е държавна благосъстоятелност и е включен в Договора за другарство с Русия.

На 2 март кметът на столичния регион " Средец " от Паметника на Съветската войска просто да бъдат преместени. Идеята си той написа във Facebook ден - 24 февруари 2022 година

Отделно на това има и. През май т.г. група политици, жители и социалисти стартираха самодейност за разглобяване на паметника. Новината заяви Горан Благоев от " Републиканци за България ". Средствата за премахването му се събират сега.

На концепциите за унищожаване се опълчват (Паметника на руската армия)

През 2014 година, когато Русия анексира Крим, паметникът осъмна оцветен с цветовете на знамето на Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР