Паметникът на съветската армия в София ще бъде ремонтиран за

...
Паметникът на съветската армия в София ще бъде ремонтиран за
Коментари Харесай

Ремонтират ПСА за 390 000 лв. Кметът Трайчо Трайков предупреди, че паметникът е опасен |

Паметникът на руската войска в София ще бъде ремонтиран за 390 000 лв.. Той е рисков за жителите, градивното му положение е неприятно. 

Затова новият регионален шеф на София е изпратил писмо до Столична община с копие до кмета на регион " Средец " Трайчо Трайков, с цел да изиска информация какви тъкмо строителни бумаги би трябвало да приготви, с цел да му отпусне правителството пари от държавния бюджет, описа Трайков за OFFNews. 

Бих желал да помоля жителите и гостите на София, които посещават Княжеската градина, да заобикалят огромния паметник, издигнат през 1954 г от оповестения за незаконен комунистически режим, в възхвала на окупационната войска на Съюз на съветските социалистически републики ( " Паметник на Съветската войска " ), написа районният кмет във фейсбук. 

Кореспонденция по положението на монумента върви от години и Областната администрация е виновна, в случай че стане някоя акцидент. Сегашният регионален шеф Митко Михайлов, с който сме работили добре по разнообразни въпроси, наследява тематиката и е задължен да предприеме някакво деяние, изясни Трайков. Той напомня, по какъв начин предходният регионален беше изразил поддръжка за предлагането на съветското посолство да финансира ремонта против приемане на собствеността върху монумента, само че то е отхвърлено заради противоречие на Министерство на външните работи.

Сега от регионалната администрация са поискали общинският строителен надзор към Следствен отдел към окръжна прокуратура да ограничи достъпа и да забрани провеждането на всякакви  мероприятия покрай паметника. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР