Паметникът на съветската армия в София се оказа място на

...
Паметникът на съветската армия в София се оказа място на
Коментари Харесай

Плочата на Паметника на съветската армия отново е счупена след нощна акция на футболни фенове


Паметникът на руската войска в София се оказа място на напрежение късно вечерта в четвъртък. Група футболни почитатели проведоха изненадваща акция против монумента, като хвърляха димки и разпънаха афиш с надпис " Демонтаж ", а по-късно счупиха плочата и надраскаха със спрей " Искаме български монумент " върху обекта.

На видео, публикувано в обществените мрежи, се вижда и по какъв начин един от участниците замахва с чук към плочата на паметника, която още веднъж се оказва счупена.

За нощната акция са арестувани четирима души, като изданието " 24 часа " оповестява, че тя е осъществена от почитатели на футболния тим " Левски " към час след успеха на тима над израелския " Апоел ".

Плочата отпътува.
— FORZA ELENA GUNCHEVA (@elenaultras)
От няколко седмици пред Паметника на руската войска в София има палатков лагер, проведен от симпатизанти на " Левицата ", Българска социалистическа партия и " Възраждане ", които са срещу неговото пренасяне.

В едно от видеата от нощното нахлуване се чува по какъв начин женски глас вика: " Не палатките, момчета! Викнете подкрепление ".

Тази вечер някакви момчета разтурили палатковия лагер на МОЧА.
— FORZA ELENA GUNCHEVA (@elenaultras)
Впоследствие Мая Манолова от " Левицата " и Румен Петков пристигнаха на мястото и се включиха онлайн в обществената мрежа Фейсбук, с цел да осъдят офанзивата. По думите на Манолова има пострадали девойки и хора, които са пазили палатките. Тази информация все още не е доказана от Министерство на вътрешните работи.

Акцията против Паметника на руската войска идва малко след решението за неговото пренасяне. В четвъртък Областната администрация на София оповестиха, че Планът за сигурност и здраве за демонтажа на монумента е направен и предаден на способените органи на Столичната община.

Съветският монумент в София постоянно е обект на похищения в символ на митинг против съветското въздействие в България. Той на няколко пъти беше заливан с багра, а през февруари неговата плоча още веднъж беше счупена, а след това възобновена.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР