Паметникът на съветската армия ще бъде съхранен. Който трябва, знае

...
Паметникът на съветската армия ще бъде съхранен. Който трябва, знае
Коментари Харесай

Явор Божанков за Русия: Наглост е да обявиш за варвари народ, който ти е дал писменост

Паметникът на руската войска ще бъде съхранен. Който би трябвало, знае къде. Не се оповестява къде от съображения за сигурност. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от " - " Явор Божанков.

Паметникът ще бъде реставриран и подложен в музей, където му е мястото. При самото основаване на МОЧА се споделя, че той има пропагандна цел, по тази причина е и подложен на най-централно място в София. Недопустимо е в центъра на София да има монумент на окупационна войска, който е три пъти по-висок от паметника на Васил Левски. Затова беше решено, да бъде извършена специфична реставрационна интервенция, казано на смешка. Оттам нататък паметникът ще си откри място в музея. В продължение на години той е обект на разногласия, а с началото на войната те се изостриха. Още повече, че и Русия ни разгласи за неприятелска страна. С неприятелите си ние се държим вражески, съобщи Божанков.

Нека да не се спекулира с изказвания, че 80% от софиянци не желаят паметникът да се демонтира. В представителната народна власт болшинството взема решения. Кметът и болшинствата и в настоящия, и в предходния Общински съвет имат ясна позиция. Мнозинството софиянци не желаят този монумент да е там. Аз нямам подозрения, че мястото му е в музея, уточни той.

Депутатът от " - " разяснява и думите на представителя на съветското външно министерство Мария Захарова, която дефинира демонтажа на паметника като безчовечен.

Наглост е да обявиш народ, който ти е дал книжовност, за варвари, безочливо е да се месиш във вътрешните работи на една страна. Захарова приказва за патова обстановка в връзките сред Русия и България, само че до тази обстановка се стигна с помощта на Русия, акцентира Явор Божанков.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР