Паметникът на Съветската армия не е опасен. Опасно е отношението

...
Паметникът на Съветската армия не е опасен. Опасно е отношението
Коментари Харесай

Социалисти: Паметникът на Съветската армия не е опасен, опасно е отношението ви към историята

Паметникът на Съветската войска не е рисков. Опасно е отношението ви към историята. Това обявиха от Българска социалистическа партия - " Средец " във връзка със стартиралия през днешния ден ремонт на историческата постройка.

От сдружението упорстват кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков да стартира да извършва отговорностите си като кмет и да спре да разходва обществен запас в облекчаване на персонални и идеологически пориви за битка с историята и паметниците.

По думите им похищенията против въпросния монумент не датират от последните дни, а са част от поредност опити за унищожаването му през последните над 30 години. Според тях с оповестяването на фигурите от паметника за рискови Трайков счита, че има право да извърши всъщност " прикрит " ремонт .

Социалистите назовават дейностите към паметника " привидната угриженост за сигурността на жителите ". Според тях тя не може да бъде оправдание за унищожаването на обществена благосъстоятелност, каквото в действителност е демонтажът, преместването или разрушаването на монументи.

" Уверени сме, че Паметникът на Съветската войска не е толкоз рисков. Поне не толкоз рисков, колкото самата ограда, сложена към него, с цел да подсигурява сигурността на хората, която по думите Ви е " съборена от бурята " ", безапелационни са от Българска социалистическа партия " Средец ".

Те изброяват други съгласно тях рискови обекти в регион " Средец " и приканват за действителни дейности - площад " Света Неделя " и разкопките пред хотел " Балкан ", неотдавна построената пешеходна пътека с изчезнала маркировка на ул. " Алабин " (ъгъла с ул. " Цар Калоян " ), градинката пред хотел " Рила ".

Припомняме, че по-рано през днешния ден старира демонтажът на Паметника на Съветската войска. Пред МОЧА беше позиционирана техника, изпратена от регионалния шеф на София.

е открило, че Паметникът на Съветската войска е рисков за жителите . Монументът е нацепен по цялата дължина.

Няколко месеца, с цел да се спре достъпът на жителите, като при слагането на огражденията последователи на Левицата, отпред с Мая Манолова, Възраждане, Българска социалистическа партия и русофили , само че в последна сметка подвигнаха палатковия си лагер.
 Започна демонтажът на МОЧА Обновена
Започна демонтажът на МОЧА

Фигурите ще бъдат свалени, реставрирани и след това...?
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР