Паметникът на съветската армия изглежда ще бъде премахнат от настоящото

...
Паметникът на съветската армия изглежда ще бъде премахнат от настоящото
Коментари Харесай

Правителството подготви почвата - махат паметника на Съветската армия

Паметникът на руската войска наподобява ще бъде отстранен от актуалното си място в центъра на София. Това излиза наяве от днешните публични решения на Министерския съвет. С решение на държавното управление се трансформира статутът на парцел обществена държавна благосъстоятелност в парцел частна държавна благосъстоятелност - става въпрос точно за мястото, където е построен мемориален комплекс " Паметник на Съветската войска ".

Решението е по предложение на регионалния шеф на София, в чието ръководство е парцелът. Той би трябвало да отрази смяната в Акта за държавна благосъстоятелност. Тази смяна дава опция на общинската власт да работи - при статут на " обществена държавна благосъстоятелност " това щеше да е невероятно. Припомняме, че при започване на месец март 2023 година Столичният общински съвет реши да гласоподава дълго отлаганото решение, с което разпорежда на кмета да изиска от страната Паметникът на руската войска в София да бъде изместен в Музея за социалистическо изкуство.

Тогава 41 съветници гласоподаваха " за ", като само от Българска социалистическа партия бяха срещу " и един консултант от " Патриотите " - " въздържал се ". 

Решението на Общинския съвет обаче не е задоволително, защото финалното решение е на страната в лицето на регионалния шеф. Предишният Иван Кючуков (от ИТН) показваше мнението, че " би трябвало да се пита Русия ". Настоящият областен шеф Вяра Тодева е в служба от 13 юли.

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР