Паметникът на Съветската армия е държавна собственост. Собственик е областният

...
Паметникът на Съветската армия е държавна собственост. Собственик е областният
Коментари Харесай

Столична община издаде протокол за ремонта на Паметника на Съветската армия

" Паметникът на Съветската войска е държавна благосъстоятелност. Собственик е регионалният шеф, който може да даде информация за издавания от него позволения и планове за ремонт ". Това напомнят в позиция от Столичната община.

 

Изпълнихме обещаното - плочата на паметника на руската войска е възобновена, съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия - София Иван Таков. Идеята за възобновяване на счупената плоча е на социалистите от " Връбница ". Тя беше подкрепена от Градския съвет на Българска социалистическа партия - София.

 

" В Столична община на 5 май се получи съобщение от Координационния съвет " България Русия ", с което декларират предпочитание за ремонт, монтаж и разчистване на паметника. Направление " Архитектура и градоустройство " изиска строителната документи и позволения, такива не бяха предоставени, в резултат на което Столична община не съгласува декларираната демонстрация. След подаване на сигнал за ремонтни действия на 7 май по обед екип на Столичен инспекторат и НАГ е направил инспекция и издал протокол за прекратяване на дейностите, заради липса на строителна документи и позволения ", изясняват още от общината.

 

През февруари тази година парче от плочата с надпис " На руската войска освободителка от признателния български народ ", бе отчупено. Направи го съперник на руската инвазия в Украйна в навечерието на годишнината й.

 

61-годишният Светлозар Раянов изясни, че той е счупил плочата. Каза, че не се срами и не съжалява за постъпката си. Той беше засечен на камерите за видеонаблюдение да удря с чука и служители на реда отишли да го задържат.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР