Паметникът на гроба на Карл Маркс в Северен Лондон, където

...
Паметникът на гроба на Карл Маркс в Северен Лондон, където
Коментари Харесай

Гробът на Карл Маркс в Лондон отново беше осквернен

Паметникът на гроба на Карл Маркс в Северен Лондон, където почива политическият мъдрец от XIX в., беше опозорен за повторно за по-малко от две седмици, този път замърсен с алена багра, съобщи Ройтерс.
 
На оповестени през днешния ден от управата на гробищния парк фотоси в Туитър се вижда, че върху мраморния надгробен камък са изписани политически лозунги. " Безсмислено, неуместно, невежо ", разяснява управата на гробищния парк. " Каквото и да мислите за наследството на Маркс, не това е методът да изразите мнението си ", добави тя.

 
По-рано този месец паметникът на гроба, който се намира в гробищен парк Хайгейт в Лондон и попада в листата с английски исторически обекти, беше развален с чук. С алена багра в този момент е зацапана и паметната плоча на самия надгробен камък, на която са гравирани епитафиите за Маркс, брачната половинка му и неговия внук.
 
Германският бунтовник социалист, създател на " Капитала " и съавтор на комунистическия манифест, живее в Лондон от 1849 до гибелта си през 1883 година. Паметникът му и преди е цапан с багра, а през 1970 година е изработен опит да бъде опустошен с бомба.

 
Новият случай е следващото нахлуване против исторически монументи в Лондон. Миналия месец беше хвърлена багра по скулптура на военновременния министър председател на Англия Уинстън Чърчил, както и против статуя в чест на Бомбардировъчното командване на Кралските военновъздушни сили в лондския Грийн парк.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР