Паметникът на двамата достойни бургаски полицаи Атанас Градев и Йордан

...
Паметникът на двамата достойни бургаски полицаи Атанас Градев и Йордан
Коментари Харесай

Бургас се преклони пред двамата достойни полицаи Атанас Градев и Йордан Илиев

Паметникът на двамата почтени бургаски служители на реда Атанас Градев и Йордан Илиев бе публично открит през днешния ден на мястото, на което тъкмо преди една година починаха, изпълнявайки служебния си дълг – до кръговото кръстовище " Трапезица “.

Присъстваха доста техни сътрудници, близки, родственици, другари и жители. Сред формалните лица на церемонията бяха министърът на вътрешните работи Калин Стоянов, кметът на Бургас Димитър Николов, регионалният шеф Пламен Янев, съобщи кореспондент на Burgas24.bg.

Двамата чиновници на Министерство на вътрешните работи починаха в случай, при който рейс, цялостен с мигранти връхлетя патрулния им автомобил. Мемориален монумент е подложен на мястото, на което двамата изгубиха своя живот. Той е дело на скулптора Атанас Стоянов и неговия екип.  

" Уважаеми близки на починалите наши доблестни служители на реда Атанас Градев и Йордан Илиев. Те бяха  мъже на достойнството, на волята и на силата. Точно преди една година, на това място, те прецизно изпълнявайки своите служебни отговорности, с цената на живота си, направиха по този начин, че град Бургас да си отдъхне и да спи умерено, пазейки своите съграждани.

Първо желая  да изкажа още един път своите съболезнования на околните. Знаем какъв брой е непрежалима е тяхната кончина. Знам какъв брой мъчно се приема това, че те не са измежду нас. Но е значимо да помним тях двамата с положително, с благ спомен по тази причина, че те са били част от нас, част от полицията на град Бургас. Аз съм уверен, че в Бургас работят извънредно доблестни дами и мъже – бургаски служители на реда, които съзнавайки риска за своя живот, само че носейки висока отговорност пред жителите и обществото, съзнателно си извършват своите професионални отговорности “, сподели при откриването  кметът  Николов.

" Преди тъкмо една година, нашите сътрудници – командирът на поделение Атанас Градев и Йордан Илиев – старши служител на реда в Първо районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Бургас, изгубиха живота си по време на осъществяване на служебните си отговорности. Те извършиха с чест дадената клетва като български служители на реда – да служат на страната ни. Двама почтени мъже, които с цената на живота си предотвратиха още по-голяма покруса, като не разрешиха да пострадат голям брой жители и посетители на Бургас. Издигането на този монумент е непретенциозен жест на признателност и почитание към нашите сътрудници. Паметникът ще остане вечно израз на нашата респект, място, където можем да сведем глава с признателност, знак, че няма да забравим случилата се покруса “, бе част от словото на министър Стоянов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР