Паметникът Альоша в Пловдив да бъде преместен до края на

...
Паметникът Альоша в Пловдив да бъде преместен до края на
Коментари Харесай

Символ на тежък или епичен период в историята ни: Защо искат да преместят паметника на Альоша в Пловдив?

Паметникът Альоша в Пловдив да бъде изместен до края на годината. Такова предложение до локалния парламент внесоха общински съветници от групата на ДСБ. Други оферират референдум.

Ще се стигне ли до решение и по кое време?

„ Ние оценяваме паметника като паметник, който не е обвързван директно с българската история. Той е обвързван с един доста тежък интервал за българската нация, когато страната ни е окупирана в края на Втората международна война от Червената войска. Тази окупация продължава три години и през този интервал българите претърпяват доста злополучни моменти “, изясни общинският консултант Владимир Славенски от групата на ПП-ДБ.

Предложението е импортирано до Общинския съвет на Пловдив, следва гласоподаване

Според него този монумент „ манифестира този тежък интервал “ и по тази причина той би трябвало да бъде изместен.

Владимир Славенски уточни, че пред Пловдив има и други съществени проблеми, които те се пробват да вземат решение, само че паметникът на Альоша е един от най-сериозните морални проблеми пред града.

„ Социалистите в Пловдив сме на твърдата позиция, че паметникът на Альоша е там, където би трябвало да седи. Той не е знак на разделянето, а на един героичен интервал от българската история. Всяка дума в посока за неговото пренасяне подлага на подозрение резултатите от Втората международна война. Все отново с изключение на съветски бойци, ние сме имали и българи, които са се били по всички фронтове “, отвърна го общинският консултант Калин Милчев от групата на Българска социалистическа партия.

Бронзовите детайли на паметника към момента не са прибрани в халетата, планувани за задачата

Той разясни, че страната ни има над 400 000 бойци, които са били в редовете на тогавашната Червената войска , като 20 000 от тях са починали. Тези хора би трябвало да бъдат почетени, безапелационен е Калин Милчев.

Общинският съвет в Пловдив се състои от осем групи, като най-голямата от тях е тази на ГЕРБ. Тепърва ще стане ясно, какво решение ще бъде взето.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР