Паметник на националния герой Васил Левски ще бъде издигнат на

...
Паметник на националния герой Васил Левски ще бъде издигнат на
Коментари Харесай

Изграждат паметник на Васил Левски в Бяла

 Паметник на националния воин Васил Левски ще бъде повдигнат на централния площад в град Бяла, оповестяват от Областния информативен център-Варна. Изграждането на монолитната структура е част от дейностите по план, финансиран от Програмата за развиване на селските региони 2014 – 2020 година посредством МИГ " Долни Чифлик и Бяла “. Общата стойност на инвестицията е 138 285 лв.. Бенефициент е Община Бяла.

Освен създаване на бюст-паметник на великия българин, по плана е планувано облагородяване на зоната към него, както и монтиране на система за изкуствено осветление на монумента. Ще бъде направена и железна пластика (арка) на основния път при северния вход на Бяла, а регионът ще бъде озеленен. На всяко кръстовище в града ще бъдат инсталирани осведомителни табели с имената на улиците и по-важните туристически места за посещаване. Целта е да се улеснят жителите и гостите на общината по време на напредването им до избрани адреси, културно-исторически обекти и забележителности.

След привършване на процедурите по Закона за публичните поръчки е подписан контракт с компания " ННБ “ ЕООД за създаване на паметника и металната пластика. Предстои сключване на договор за направа и монтаж на осведомителните табели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР