Паметна плоча на европейския шампион по борба Недко Недев ще

...
Паметна плоча на европейския шампион по борба Недко Недев ще
Коментари Харесай

Паметна плоча на европейски шампион по борба ще бъде поставена край Варна

Паметна плоча на европейския първенец по битка Недко Недев ще бъде сложена в родното му село Падина. Това бе утвърдено на сесия на Общинския съвет в Девня по предложение на кмета Свилен Шитов.

С слагането на бюст-паметници на български патриоти и на персони, свързани с историята на Девня и обитаемоте места в общината, сложихме началото на една акция за изложение респект към бележити български патриоти или персони, които са свързали живота и делата си с община Девня и са съдействали за нейното развиване и разпространение. Недко Недев, от чиято кончина през 2024 година се навършват 20 години, е измежду хората за образец, първенец от международна класа, популяризирал България, с който всички ние би трябвало да се гордеем, аргументира предлагането си кметът.

Паметната плоча на Недко Недев ще бъде сложена в зелената повърхност пред оградата на църковния храм " Свето Възнесение Господне “ в с. Падина, реши Общински съвет – Девня. " На негово име е кръстен и характерен прийом в битката – раменно мятане от стойка, която измежду борците е известена като " Хватката Недев “, напомни ръководителят на Общинския съвет Владимир Ненков.

Недко Недев е европейски първенец и трети в света. Носител е на златния пояс " Никола Петров “ (1979).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР