Памела Андерсън изпрати днес писмо до представители на българския парламент.

...
Памела Андерсън изпрати днес писмо до представители на българския парламент.
Коментари Харесай

Памела Андерсън призова България да забрани фермите за ценни кожи - slava.bg

Памела Андерсън изпрати през днешния ден писмо до представители на българския парламент. В писмото си актрисата приканва българските депутати да придвижат гласуването на законопроекта за възбрана на развъждането на животни за скъпи кожи в страната.

Законопроектът е в развой на парламентарен обзор от септември 2019 година Андерсън приканва България да последва образеца на Австрия, Англия, Белгия, Словения и доста други европейски страни, които към този момент не разрешиха развъждането на животни за козината им. В фрагмент от писмото се споделя:

"Най-отговорното решение за здравето и благосъстоянието на хората и животните е да се забрани развъждането на животни за скъпи кожа. Това би понижило заплахата от бъдещи пандемии и ще спести живота на безчет животни, които са убивани грубо всяка година. "

Писмото има за цел да притегли внимание към страданието, което животните във фермите за кожи, са принудени да изтърпят. Затворени в дребни, мръсни телени кафези и лишени от всички свои естествени потребности, те постоянно полудяват от непрекъснатия живот в плен. Освен голямото страдалчество, което фермите носят на животните, те също съставляват сериозен риск за публичното здраве.

През ноември Дания мазета всичките си почти 17 милиона норки поради разновидност на новия ковид, открита в датска плантация за норки. Мутиралият вирус провокира терзание в Правителството по отношение на успеваемостта на имунизациите против ковид, откакто тази разновидност се популяризира и при хората. По-рано тази година, след отчети, показващи, че норките в холандските ферми за скъпи кожи са тествани позитивно за вируса САРС-КоВ-2, доста болшинство от холандския Парламент гласоподава за ускорение на законопроекта за прекъсване развъждането на норки в страна и гласоподава за възбрана, ефикасна в края на 2020 година, вместо начално плануваната 2023 година През последните няколко седмици случаи на преместване на вируса сред хора и норки са документирани и във Франция, Гърция, Ирландия, Литва, Полша и голям брой други страни в света.

"Индустрията за скъпи кожи предизвиква невъобразимо страдалчество на хиляди животни всяка година и съставлява заплаха за публичното здраве. Силен спад в търсенето на облекла и произведения с естествена четина демонстрира, че все по-голям брой консуматори свързват естествената четина с свирепост и корист с животни. Крайно време е България да се причисли към възходящия брой европейски страни, които са забранили развъждането на животни за кожите им. Страната би трябвало да вземе съответни ограничения още в този момент ", споделя Петя Петрова, координатор за Източна Европа в ПЕТА Германия.

Настоящата обстановка е изключително удобна за гласоподаване на възбрана за развъждане на животни за кожа им в България - откакто хиляди норки бяха убити предишния месец, сега единствено 30% са налични и към момента принудени да живеят затворени в дребни кафези. Според информацията, предоставена от локални деятели за правата на животните в България, единствено три норки са тествани за COVID-19 в интервала сред август и октомври, макар условията за най-малко от три тествани животни на седмица, както показва част от ограниченията за ограничение на пандемията. Българското държавно управление разгласи през декември, че чиновниците във ферми за скъпи ще бъдат измежду най-високо приоритизираните групи при предстоящата скоро имунизация. С това държавното управление удостовери високия риск от разпространяване на вируса и негови разновидности, които фермите носят. Поради тази причина ПЕТА и Памела Андерсън приканват българския Парламент да обърне внимание на аргументите за казуса и забрани на всички ферми за кожи един път вечно.

ПЕТА, чието мото гласи "Животните не са за опити, храна, облекло, наше забавление или каквато и да било друга форма на употреба ", работи интензивно в битката против "специецизма ", прочут на български като "видова дискриминация " - убеждението, че човешките същества са по-висши от други типове животни.

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР