Palácio do PlanaltoСемейството на президента на Обединените арабски емирства (ОАЕ)

...
Palácio do PlanaltoСемейството на президента на Обединените арабски емирства (ОАЕ)
Коментари Харесай

Блумбърг: Семейството на президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян е най-богатото в света

Palácio do Planalto

Семейството на президента на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Мохамед бин Зайед Ал Нахаян е прието за най-богатото в света, съгласно рейтинга на „ Таймс “ за най-богатите семейства в света, съобщи Днес.бг.

В основата на неговото благосъстояние са приходите от търговия с сила, както и способената капиталова политика, включваща вложения в разнообразни компании и пазари на недвижими парцели.

По данни на Блумбърг положението на семейството Ал Нахаян се прави оценка на към 300 милиарда $.

Семейството от Абу Даби е притежател на компанията Royal Group, в която работят над 27 000 души, ангажирани в разнообразни сфери - от финансите до роботиката. Семейството има дялове в британския футболен клуб Манчестър Сити, компанията на Илон Мъск SpaceX и стилната къща на певицата Риана Savage x Fenty.

Американската фамилия Уолтън, притежател на веригата магазини Walmart с чисто положение от 224,5 милиарда $, е на второ място.

В челната петица са и семейството Марс, притежател на едноименната компания за захарни произведения (160 милиарда долара), семейството Кох, която ръководи индустриалния конгломерат Koch Industries (128,8 милиарда долара), и кралското семейство на Саудитска Арабия (105 милиарда долара).

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР