Пълното разминаване в позициите на президента и правителството към войната

...
Пълното разминаване в позициите на президента и правителството към войната
Коментари Харесай

Взривоопасно: Президентът сваля доверие от кабинета по Гергьовден?

Пълното разминаване в позициите на президента и държавното управление към войната в Украйна най-вероятно ще стигне до радикална развръзка. Румен Радев може да разгласи събаряне на доверието към кабинета „ Петков” още по Гергьовден, научи Lupa.bg от осведомени с развиването на политическата драма.

Отношенията на Радев с Кирил Петков и Асен Василев, които персонално той легитимира на първа линия в изпълнителната власт, сега са на точката на заледяване, описват от общия им другарски кръг.

Държавният глава не от през вчерашния ден не поддържа техни ходове, само че откакто неодобрението му за военна помощ за Киев бе наречено позорно от финансовия министър, президентът най-вероятно ще реши да изгори всевъзможни мостове с изпълнителната власт. Радев даде индикации за това, откакто назова изказванията на Василев по негов адрес цинизъм.



Радев бил изключително ядосан и от провокираните публични реакции към личността му, които заливат обществените мрежи - там изобилстват куп обидни и даже нецензурни избрания, а като похлупак и предлагането на журналиста Светослав Иванов президентът да отиде при Путин.

При натегнатата обстановка, обръщението на Радев към народа е било единствено въведение към цялостното разкъсване на връзки с държавното управление.

В неделя, Радев излезе с просторно послание към народа, в което затвърди към този момент ясните си позиции. Там той си разреши и тежки квалификации, които явно бяха предопределени таман към неговите някогашни протежета.

Има политици, които са подготвени да създадат рисковата стъпка - да сложат бъдещето на България в полза на свои користни цели. Да не забравяме, че войната е бизнесът на демагозите. Такива има във всяка страна. Чуждият живот - този на елементарните хора е стоката, с която те се разплащат между тях. Никоя политическа измама не би трябвало и няма правото да залага живота на почтения, работещия човек, отсъди Радев. В прав текст той още веднъж разгласи, че не трябва да се позволява въвличането на България във войната. Като български офицер ще не отстъпвам позицията си до дъно, увери президентът.

Свалянето на доверие към изпълнителната власт няма да е за първи път за Радев. Преди две години, през февруари 2020-а, президентът смъкна доверието си от кабинета на ГЕРБ, с което отвори вратата към всеобщите митинги и рухването на държавното управление.

„ Кабинетът безшумно прокарва промяна на валутния ръб. Законодателството се трансформира в пленник на лобистки ползи. Търгува се даже с народен суверенитет в името на персоналното политическо оцеляване. Институции, призвани да бъдат самостоятелни, погазват показно закона, трансформирайки се в инструмент на властта. На лице е проведено нахлуване против гражданските свободи. Това държавно управление и ръководство води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това би трябвало да се постави край.”, съобщи тогава Румен Радев, още веднъж в телевизионно послание към народа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР