Пълномощният министър на Руската Федерация в София Филип Воскресенски е

...
Пълномощният министър на Руската Федерация в София Филип Воскресенски е
Коментари Харесай

Гоним заместника на Митрофанова Воскресенски, генералните консули в Русе и Бургас и шефа на руския културно-информационен център

Пълномощният министър на Руската Федерация в София Филип Воскресенски е най-високопоставеният посланик, който би трябвало да напусне страната, е. По думите му, измежду оповестените за личност нон грата 70 дипломати и членове на техническия личен състав с изключение на него са генералните консули на Русия във Варна и Русе – Владимир Климанов и Андрей Громов, както и шефа на Руския културно-информационен център Юрий Макушин.

" В резултат на това се закрива нашето генерално консулство в Русе, от което всички чиновници са изгонени, съвсем всички чиновници са изгонени от генералното консулство във Варна. Всички наши чиновници би трябвало да изоставен България до 3 юли. Като се имат поради членовете на фамилиите им повече от 200 души би трябвало да изоставен България ", споделя още Воскресенски пред организацията.

Обявеният за личност нон грата посланик не е дал отговор на въпроса какъв ще бъде съветският отговор на експулсирането на дипломати, само че отбелязал, че " дипломатическите връзки сред двете страни са се усложнили съществено ".

ТАСС напомня, че в края на април по време на работното си посещаване в Киев Кирил Петков разгласи, че София желае да понижи размера на съветската дипломатическа задача в българската столица. След това изказване към българското външно министерство е била образувана междуведомствена комисия, която да изследва този въпрос.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР