Пълно слънчево затъмнение пресича Северна Америка на 8 април 2024

...
Пълно слънчево затъмнение пресича Северна Америка на 8 април 2024
Коментари Харесай

Картите на слънчевото затъмнение показват пълния път през 2024 г., пиковите времена и каква част от затъмнението можете да видите в САЩ

Пълно слънчево затъмнение пресича Северна Америка на 8 април 2024 година с елементи от 15 щата на Съединени американски щати в границите на пътя на тоталността. Картите демонстрират къде и по кое време почитателите на астрономията могат да видят огромното събитие.

Пълното затъмнение първо ще се появи по тихоокеанското крайбрежие на Мексико към 11:07 ч. PDT, по-късно ще премине през част от Съединени американски щати, от Тексас до Мейн и в Канада.

Около 31,6 милиона души живеят в пътя на тоталността, зоната, където Луната изцяло ще закрива слънцето, съгласно НАСА. Пътеката ще бъде необятна сред 108 и 122 благи. Допълнителни 150 милиона души живеят в границите на 200 благи от пътя на цялостното.

цялостното слънчево затъмнение ще стартира над Тихия океан и първото място в континентална Северна Америка, което ще изпита цялостното затъмнение, е тихоокеанското крайбрежие на Мексико към 11:07 сутринта PDT на 8 април, съгласно НАСА. Оттам пътят ще продължи към Тексас, пресичайки повече от дузина щати, преди затъмнението да влезе в Канада в южната част на Он...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР