Пълно независимо разследване на всички, замесени в групите за влияние

...
Пълно независимо разследване на всички, замесени в групите за влияние
Коментари Харесай

Адвокатурата: Пълно разследване на всички, замесени в кръговете на Нотариуса и Еврото

Пълно без значение следствие на всички, забъркани в групите за въздействие в правосъдната система на убития Мартин Божанов - Нотариуса, и на оповестения за търсене Петьо Петров-Еврото, желаеха от адвокатурата. Те показват, че и адвокатските колегии в страната би трябвало да стартират дисциплинарни производства против техните членове при данни, че са взели участие в тях. 

Ето и цялата декларация на юристите от Общото заседание на юристите от страната:

Ние, юристите от Общото заседание на юристите от страната, като представители на всички адвокатски колегии и в името на достолепието и достойнството на специалността, която пази правата и законните ползи на жителите пред всички държавни институции и в Съда, сме мощно обезпокоени от изнесените данни за нерегламентирано въздействие, политически и олигархични зависимости във върховете на Съдебната власт и опитите за реализиране на поръчково редом правораздаване.

В този смисъл, изричаме общественото си отвращение и непоносимост във връзка изнесените в последните две седмици данни за действието на кръговете към осветените и обществено известни като Мартин Божанов - Нотариуса и Петьо Петров – Еврото, както и цялостното насрещно безучастие на Прокуратурата като единствен орган в страната, имащ правото да повдига и поддържа обвиняването против лица, направили закононарушение.

За нас звучат неуместно изнесените обстоятелства и свидетелски разкази в медиите и пред нарочната парламентарната комисия за напън и изнудване на магистрати, както и изказванията висши представители и ръководители на органите на прокуратурата да са се сраснали с престъпността и да съучастват в закононарушения, и в това време способените органи на същата тази Прокуратура да не подхващат никакви дейности по следствие, които да опровергаят изнесените обстоятелства, даващи съображение за предполагане на съществуване на проведени незаконни групи, с присъединяване на прокурори и съдии на управителни постове! В случай обаче, че изнесената информация е вярна, то следва да се предприеме неотложно наказателно гонене на отговорните лица, които да бъдат изправени пред самостоятелен съд и да понесат санкции с цялата суровост на закона. Странно е и цялостното безмълвие на и.ф. Главен прокурор по тези скандални разкрития.

Още по- притеснителни са изказванията, че " тези две групи евентуално са подкрепяни и от висши политици ". Настояваме парламентарната комисия да има храброст и народните представители да стигнат до край в това следствие, с цел да се разплете възела на политическите зависимости и да се освободи правосъдната система от политическо опекунство!
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР