Пълните хора са почти два пъти по-дълго време заразни за

...
Пълните хора са почти два пъти по-дълго време заразни за
Коментари Харесай

Как ще преболедуваме зависи и от теглото ни

Пълните хора са съвсем два пъти по-дълго време заразни за останалите , когато боледуват от грип . Това откриха учени от университета в Мичиган, представени от в. " Дейли мейл ".
 
Специалистите изследвали 1800 души по време на три грипни сезона. Оказало се, че цялостните пациенти, страдащи от грип А, разнасяли болестта 42% по-дълго време , в съпоставяне със заболелите с обикновено тегло.
 
Резултатите навеждат учените към извода, че хората със затлъстяване би трябвало да бъдат предпочитана цел на грипната предварителна защита, включваща антигрипни ваксини.

 Gulliver/Getty Images

Вече беше известно, че цялостните хора са изложени на по-висок риск от здравни затруднения , след прекарано грипно заболяване. Тук експертите имат поради пневмонията, следвана от летален излаз.-->
 
Досега обаче никой не подозираше, че тези хора могат да бъдат заразни за доста по-дълъг интервал от останалите. Това се дължи на обстоятелството, че затлъстяването отслабва имунната система на организма , който не може да се пребори със болестта и вирусът на грипа се задържа за по-дълго време.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР